Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

7 emlékezetes – és „kicsit” hihetetlen – filmes futójelenet

„Az én neven Forrest Gump, úgy szólítanak, hogy Forrest Gump”

Stallone 50 kilit fut egy edzésen, Brosnan meg gyorsabb a lávánál.

A hollywoodi filmekben rengeteg emlékezetes futójelenetet láthatunk: van, amelyik akár hihető is lenne, és akad, amin azért vigyorgunk, hogy „ugyan kérem” és „hát persze”... Jöjjön egy kis válogatás a kedvencekből.

 

Rocky II

Imádom! Képzeljétek el, hogy a Philadelphia Magazine komoly nyomozómunka során kiszámolta, hogy Rocky, azaz Sylvester Stallone ezen az edzésen laza 50 km-t nyom le. Kiváló a tempója, a végén még egy sprint is belefér természetesen, aztán jöhet a legendás ugrás! (Lehetséges, hogy Rocky titokban valamelyik ultrára készült, csak nem tudtunk róla.)

 

A múmia visszatér

A film főhőse, Rick O'Connell (Brendan Fraser) a becslések szerint ebben a jelenetben 1673 km/órával fut, gyorsabban mint a fénysebesség, hiszen lépést tart a napfény tempójával. Azt már a film első részéből is tudjuk, hogy O'Connell csodákra képes, képtelenség legyőzni, szóval ezen sem lepődtünk meg, na.

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói

Itt egy másik hős, aki mindent túlél: nemcsak Indiana Jones (Harrison Ford) számára, de számomra is óóóóóriási motivációs erővel bírna, ha egy hatalmas sziklagolyó „üldözne”. Futnék mint a nyúl.

 

Dante pokla

Itt az történhetett, hogy miután a láva betört az ablakon át a házba, megállt egy kicsit gondolkodni, hogy kimenjen-e az ajtón vagy sem. Amíg a láva odabent gondolkodott, Pierce Brosnan és társai ki tudtak menekülni az épületből. Jár a taps!

(Csak egy kis mellékinformáció: utánanéztem a lávák sebességének, és igen eltérőek lehetnek, a többszáz km/órától a néhány km/óráig – nézzétek el nekem a nem túl tudományos megfogalmazást, nem vagyok szakember. Viszont természetesen a rajongók ezt a filmet is alaposan kielemezték, és sokan arra jutottak, hogy ez a láva kb. 60 km/órával halad.)

 

Legenda vagyok

Ez a jelenet azért került be a válogatásba, mert aranyos, és nem azért, mert hihetetlen. Végülis: ha két futópadunk van otthon, a másikon miért ne kocoghatna edzés gyanánt a legjobb négylábú barátunk?

 

Forrest Gump

„Azon a napon minden különösebb ok nélkül elhatároztam, hogy futok egy kicsit...” És miért? „Csak mert kedvem szottyant futni.” A KEDVENC! Nem is érdekes, hogy valósághű-e vagy sem (egyébként meg: miért ne lehetne az?). Imádjuk Forrest Gumpot, azaz Tom Hankset, ahogy keresztül-kasul, óceántól-óceánig befutja az Egyesült Államokat. Az egész jelenetsor egy hatalmas legenda, mint ahogy igazából a film összes többi kockája is.

Kíváncsi vagy, hogy Forrest összesen mennyit futott a filmben? 3 év, 2 hónap, 14 nap, 16 óra alatt 15 248 mérföldet (24 560 km-t).

 

Tom Cruise összes futós filmjelenete

Nem mondok semmit, beszéljenek helyettem a képsorok. Na jó, csak két gyors kérdés. 1. Azt ugye ti is látjátok, hogy Tom 30 év alatt rengeteget fejlődött a futásban? 2. Vajon akad bárki, aki nála többet szaladt a filmvásznon úgy összességében?