Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

5 inspiráló idézet Monspart Saroltától

Istock | Monspart Sarolta a legtöbb futó számára maga a nagybetűs motiváció. Gondolatai szállóigékké lettek a futók táborában

„A futás nem minden, de nincs minden futás nélkül.”

A tájfutás világbajnoka, tizennégyszeres egyéni magyar bajnoka, a hazai női közösségi futás megalapítója. A Nemzet Sportolói társaságának tagja. Legenda. Monspart Sarolta gondolatai, üzenetei minden futó számára motivációs erővel bírhatnak.

 

1. Futni

„Egyszerűen csak tudtam, hogy futni akarok, és mindig futni akarok.” 

 

2. Ne a kifogást keresd!

„Sokszor esünk le a mélybe, nem lehetünk mindig a csúcson az életben. A tanácsom az, hogy soha ne a kifogást keressük, miért nem tanulok, miért nem csinálom meg határidőre a munkámat, miért nem fogok meggyógyulni, hanem azt, hogy hogyan fogom megcsinálni ezeket. Mindig a megoldást keressük.” (nke.hu, 2020. április)

 

3. Dönts, és fuss!

„Az edzés az első lépéssel kezdődik. Ezzel lépjük át otthonunk küszöbét. Az ajtó bezárult mögöttünk. Innen lelkileg már könnyebb. Bár gyakran gondolja a kezdő, hogy miért fussak, ha nem is kergetnek?! Különben is elmúltam már húszéves... Döntsön, és fusson!” (futanet.hu)

 

4. Fokhagymagerezd!

„A helytálláshoz, a küzdelemhez erő kell, és ennek megszerzésében, valamint megtartásában segít az edzés. Nem mellesleg pedig, ahogy mondani szoktam, a rendszeres testmozgás következtében nem lottyadt körte lesz hátul, hanem két fokhagymagerezd!”

 

5. Akkor is csináld!

„Ha sántán is, de elkezdtem haladni, futni, először két bottal, aztán egy bottal, aztán bot nélkül. Még versenyeken is indultam, és persze hátul mentem végig, de akkor is csináltam! Hamarabb futottam 7 perces ezreket a rossz lábammal, mint hogy a lelkem rendbe jött volna. De végül rendbe jött. Megtanultam alázatosnak lenni.”