Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

5 dolog, amit csak akkor élhetsz át, ha Tihanyban futsz

Tihanyi Félmaraton

Garantáltan a legszebb hazai futóversenyek közé tartozik a Knauf Tihanyi Félmaraton.

Levendulafagyi, tihanyi echó... és az ország egyik legszebb futóversenye!

Levendulafagyi, tihanyi echó... és az ország egyik legszebb futóversenye – ezeket az élményeket tényleg csak egy tihanyi futás során élheted át.

 1. Síkon is, szintekkel is

  Miért tökéletes úti cél Tihany egy futásra? Mert Tihanyban minden van, ami egy klassz futáshoz kell. Aszfalt, terep, dombok, és persze a megunhatatlan panoráma, ami a futásodat még izgalmasabbá teszik. Ha kerülni szeretnéd a dimbes-dombos részeket, akkor ott Balaton parti bringa út. Ha élvezetes terepfutásra vágysz, emelkedőkkel-lejtőkkel és pazar kilátással, akkor vedd célba a gejzírkúpokat, a Csúcs-hegyet, a Nyereg-hegyet, az Apáti-hegyet, vagy kövesd a Tihanyi Félmaraton útvonalát, ami célba veszi az apátságot. Érdemes kikeresned a 11 K-s Lóczy Lajos-tanösvény (hazánk első tanösvénye!) pontos útvonalát, és letöltened a telefonodra vagy órádra! Így garantáltan nem tévedsz el, miközben hazánk egyik legszebb vidékén futsz.

   
  Tihanyban futva a szusszanásra is van lehetőség, hisz a sok dimbes-dombos kilométer mellett, a sík balaton parti bringa úton is futhatsz.
 2. Legyen lila!

  Nem túlzás azt állítani, hogy Tihany és a levendula örökre elválaszthatatlan páros marad. Az illatos, lila gyógynövény mindenütt jelen van, és ezt érdemes is kihasználni, például úgy, hogy megkóstolod a levendulafagylaltot, a levendulaszörpöt és – szigorúan a futóverseny után – az Apátsági levendulás sört! Ha még ennél is „lilább” élményre vágysz, fuss egy kicsit a Belső-tó körül, majd keresd fel a partján lévő Levendula Ház Látogatóközpontot. Itt készíthetsz fürdőgolyót, szappant, édességet, arckrémet és mindent, ami szemnek, szájnak, testnek ingere – természetesen levendulából! A részletes programlistáról érdemes tájékozódni a központ honlapján. Figyelem: a Levendula Ház március 14-ig csak szombaton és vasárnap van nyitva, március 15-től november 4-ig már egész héten várja az érdeklődőket!

 3. Itt kapod a legszebb érmet, és még befutópólót is kapsz!

  A Knauf Tihanyi Félmaraton ikonikussá vált, gyönyörű, szív formájú érme az idei évben még különlegesebb lesz! Egy olyan eljárással készül, ami néhány nemzetközi versenyen is megjelent már: ez az átlátszó festékkel való gyártás. A módszer lényegében olyan, mint a Tiffany-üveg, vagyis egy homogén, átlátszó, üvegszerű felületet képez a medálon. A 2019-es érmen a szépséges lila szín, valamint a levendula és az Apátság épületének sziluettje dominál.  Már csak ezért is érdemes rajthoz állni!

   

  A Cordia bemutatja:  V. Knauf Tihanyi Félmaraton Fesztivál! - itt nevezhetsz

  Immáron négy táv, 21 (párban és trióban is!), 11, 7 és 3 K várja május 25-én Tihanyban a futás szerelmeseit! Érdemes már most jelentkezni a versenyre a futniszep.hu weboldalon, hogy biztosan ott állhass Magyarország legszebb futóversenyének rajtjánál. Az V. Knauf Tihanyi Félmaraton Fesztiválról minden fontos információt megtalálsz a fenti weboldalon, valamint az esemény
  Facebook-oldalán!

   
 4. Csupa-csupa finomság

  A hétvégi Tihany PIAC Placc sokkal több, mint egy egyszerű bevásárlóhely... Időzítsd reggelre a tihanyi futásod, aztán pedig sétálj el a kompállomás melletti térre, ahol nem csak a helyi és környékbeli termelők hihetetlenül ízletes portékáit kóstolhatod meg és szerezheted be, de élvezheted a változatos programkínálatot is! Az idei szezon már elindult, szombatonként várják a gasztronómia szerelmeseit (a halételek rajongói ki ne hagyják!), de a pontos információkat ajánlott megnézni a PIAC Placc Facebook-oldalán.

 5. Egy legenda nyomában

  Fuss fel a Visszhang-dombra, a kőoszlophoz! A legenda úgy tartja, hogy ha erre felállunk, majd kiáltunk egy hatalmasat, 2 másodperccel később meg is hallhatjuk az apátság faláról visszaverődő echót. Manapság már nem mindig "működik" a híres tihanyi visszhang, de ha ott jársz, mindenképpen próbáld ki, mert ha szerencséd lesz, egy felejthetetlen élménnyel gazdagodhatsz! A monda szerint Tihany, az elátkozott tündérlány felel a visszhanggal mindenkinek, aki megszólítja...

 

1

Nem csak a legszebb futóversenyek közé tartozik a Tihanyi Félmaraton, de elfogulatlanság nélkül mondhatjuk, hogy az egyik legszebb befutóérmet is itt osztják. 2019-ben ilyen gyönyörűséget kaphatsz a nyakadba, bármelyik távon is indulsz.