Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

12 dolog, amiért futóként nem kell bocsánatot kérned

Még fizetünk is érte, hogy futhassunk.

Vannak dolgok, amikért egyszerűen nem kell bocsánatot kérned, ha futó vagy. Így vagyunk bekötve és kész.

„Megígérem, hogy többé nem akasztom az átizzadt és büdös edzőcuccaimat a fiókodra vagy a fürdőszoba kilincsére száradni. Tudom, mennyire utálod.”

Romantikus, ugye? Egy évvel ezelőtt ezt a fogadalmat tettem a férjemnek az esküvőnkön, és azóta következetesen tartom is magam az ígérethez: a büdi futóruhák az én oldalamon várják a mosást. Bár a férjem versenyszerűen teker, vagyis tudja mi a dörgés, valljuk be, mi, futók, egy külön (szuperizzadós) fajt képviselünk.

 

 

Mindegy, hogy hétpróbás maratoni futó vagy megrögzött kocogó vagy, hétszentség biztos, hogy neked is vannak olyan becsípődéseid, amelyeket a futás hozott magával. A hozzád hasonló fanatikusok mindegyiket totálisan megértik, de a körön kívül álló barátok vagy családtagok valószínűleg nem. Így jártak. Őszintén szólva mi baromi büszkék vagyunk a különbözőségünkre, és a legnagyobb örömmel állunk ki az erkélyre, kürtöljük világgá a futós eredményeinket – na jó, ha más nem, legalább az Instagram oldalunkon. Ezzel együtt beismerjük, és ha kell, hajlandóak vagyunk elnézést kérni a pedikűröstől, hogy milyen pocsék állapotban van a lábunk (#futóbajok), de soha nem szabadkoznánk amiatt, hogy a futók élete ilyen. Vannak dolgok, amik a futós életünk részei, és innen nézve teljesen normálisak. Íme néhány:

 

1. Péntek este ritkán érünk rá

Másnap reggel hosszú futásunk van, rá kell pihenni. Tényleg.

 

2. Tetemes összegeket vagyunk képesek elb…, pardon, elverni a versenynevezési díjakra

Azt gondolod, hogy megnyerjük a versenyt, hogy legalább a költségeink egy része visszajöjjön? Á, dehogy! Érdekel? A legkevésbé sem! A versenyzés lendületben tart, amiért érdemes keményen dolgozni, és holtbiztos módszer, hogy fantasztikusan induljon a nap.

 

3. Vagy kétszemélyes reggelit dörgölünk be vagy kétszer reggelizünk

Reggel 6-kor letudjuk a napi penzumot, 7:30-kor megreggelizünk, hogy 9:15-kor újra farkaséhesen nyitogassuk a hűtőajtót. Második reggeli, emberek, ennek ez a tisztességes neve! Oké, van aki csak egyszer reggelizik, de akkor úgy mint a királyok.

 

 

4. Sírunk (visítunk) a tus alatt

Nem, nem vagyunk elkeseredve. Viszont a kidörzsölt testrészeink igen.

 

5. Könyörgünk a spinning oktatónak, hogy küldje el a lejátszási listáját

Ha lehet, azonnal. Kelleni fog a csütörtök reggeli tempós futáshoz.

 

6. Órákat töltünk el az edzéseink eredményeit elemezve

Futás után csakis a Stravánkkal, a Runkeeperrel, a Garminnal vagy a MapMyRununkkal akarjuk tölteni az időt. Azta, micsoda szegmensek és köridők és új rekordok!

 

7. Minden újabb pár futócipő vásárlására nyomós okunk van 

Senki sem akarhatja, hogy lesérüljünk a futástól, igaz? Akkor teljesen érthető, hogy kell egy aszfaltos futócipő, kell egy terepcipő. Oké, hogy még jó a felsőrésze a régi futócipőnknek, és még lehet benne futni (de már csak rövideket), viszont a hosszúhoz mégis kéne egy párnázottabb, kényelmes cipő. Minden futócipőre elköltött pénz a saját egészségünkért történik...khm... Nem, a vád, hogy a színe miatt vettünk meg egy újabb pár cipőt, nem igaz!! (ááááááá)

 

8. Külön futós Instagram fiókunk van

Muszáj, hogy a világ is lássa a versenyfotóinkat, a csodálatos, #futásközben elkapott pillanatokat, és persze a hosszú futások utáni győzedelmes vigyorunkat, miközben a levegőbe szökkenünk.

 

9. Nagyon szépen tudjuk megkérni a párunkat, hogy sorozatnézés közben masszírozza át a lábfejünket, vádlinkat ...

Még zoknit is hajlandóak vagyunk húzni, ha sarkunkat egy kicsit hosszabb ideig nyomkodják!

 

10. Gyakorta diskurálunk az emésztőrendszerünkről

A futók között nincsenek tabutémák. Bocs', ha visszatérve a normális emberek közé elfeledkezünk arról, hogy nem kellene társaságban is a gyomor és bél traktusunk között lejátszódott traumáinkról mesélni.

 

11. Hétvégi szunyálással kényeztetjük magunkat

Hát persze, hogy tudnánk mást is csinálni helyette. Egész héten korán kelünk, ma megvolt a hétvégi hosszú, és ha túl akarjuk élni az este 8 órai vacsorameghívást, akkor kell egy kis erőgyűjtés.

 

12. Bárhol és bármikor tudunk időt szakítani a futásra

Még szép, hogy ott leszünk az esti vacsin. A délelőtti főzés és az esti vacsi között, még a fodrász előtt pont van egy kis idő futásra. Teljesen mindegy, hogy mennyire feszes a program, biztosan lesz idő a futásra.