Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Zétényi Szvetlana és Muhari Gábor a 12 órás ultrafutás országos bajnoka

Július 22-én, Békéscsabán rendezték meg a 12 órás országos bajnokságot, az élen Zétényi Szvetlana és Muhari Gábor végzett.

Július és az országos hőségriadó közepén rendezték meg a 12 órás futás országos bajnokságát. A Békéscsaba belvárosában kialakított 1886 méteres pályán összesen 4 női és 12 férfi induló versengett a bajnoki címért. 

A férfi mezőnyben a várakozásoknak megfelelően Muhari Gábor győzött, aki előzetesen bejelentette, hogy világrekordot szeretett volna futni 12 órán. Ez azt jelentette volna, hogy 163,6 km-nél többet teljesít Muhari. A világrekord már 6 óránál elszállni látszott, amikor Gábor 81 km-rel fordult rá a verseny második felére. Első helyét azonban stabilan megőrizte, végül 139,4 km-t teljesített. A második helyet Bene Ármin szerezte meg, aki 122,3 km-t gyűjtött 12 óra alatt. A dobogó harmadik fokára Tihor Csaba állhatott 120,9 km-rel. 

A nőknél az élen Zétényi Szvetlana végzett 122,5 km-rel, amivel Muharin kívül minden férfi indulót is megvert, vagyis abszolútban második helyen zárta a versenyt. A második helyen Kisháziné Zombory Erika végzett 121,5 km-rel, amivel a férfi dobogó harmadik fokára is felfért volna. Zétényi és Kisháziné végig azonos távolságra futott egymástól (4-6 perc előnye volt Zétényinek), ami lelki teherként nehezedett rájuk, de talán ösztönözte is őket. A női bronzérmes Baksai Zsuzsanna lett 118 km-rel. 

Minden indulónak gratulálunk!