Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

SZABÓ TÜNDE (2:49:49) ÉS JÓZSA GÁBOR(2:20:22) A MARATONI BAJNOK

A hétvégi maratoni viadalon a férfiaknál címvédés, a nőknél trónbitorlás történt.

A Spar Budapest maraton évek óta az országos bajnokságot jelenti a magyar atléták számára. Habár a hőmérséklet és a pálya sem volt adott egy jó eredmény eléréséhez, a magyar bajnoki cím megszerzéséhez mind a két bajnoknak oda kellett magát tennie.

A férfiaknál hamar egy háromfős boly alakult ki (Józsa Gábor, Csere Gáspár, Jenkei Péter), ami a félmaratoni táv után nem sokkal kétfősre redukálódott Józsa és Csere főszereplésével. Habár 25 km-nél Csere Gáspár ellépett vetélytársától, és úgy nézett ki, Józsa számára elúszik a negyedik maratoni bajnoki cím, a végén utolérte 8 évvel fiatalabb vetélytársát, és újra elsőként szakíthatta át a célszalagot 2:20:22-es időeredménnyel. Csere Gáspár ugyan némiképp elkészült erejével, nem sokkal Józsa után ért be 2:21:03. Jenkei Péter a táv második felétől egyedül futva szerezte meg a harmadik helyet 2:22:19-es eredménnyel.

A nők viadalában a pécsi Szabó Tünde végig magabiztosan vezetve nyert 2:42:49-cel. Mögötte másodikként a sokszoros maratoni bajnok Staicu Simona ért be 2:51:42-vel, akinek a hétvégi versenyen futott táv volt élete 40. maratonja. Simona bejelentette, hogy ezzel a versennyel búcsúzik profi atlétikai karrierjétől. Harmadik helyen Gulyás Vera végzett 2:56:09-es eredménnyel.

 

Minden indulónak szívből gratulálunk!