Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Mag Erika (6:47:38) és Rudolf Tamás (6:05:15) nyerte a 81 kilométeres Korinthosz.hu versenyt

A negyedik alkalommal Szekszárd és Baja között megrendezett Korinthosz.hu futóversenyen 81 kilométert kellett leküzdeniük az egyéni indulóknak.

A Korinthosz.hu futóversenyt azért hívta életre a két Spartathlon-teljesítő, Márkus István "Öcsi" és Németh Zoli, hogy a magyar indulóknak felkészülési lehetőséget biztosítson a 246 kilométeres görögországi Startathlonra. A versenyt minden évben úgy időzítik, hogy a Spartathlon előtt 6-7 héttel beleférjen a magyar ultrafutók edzéstervbe. 

Mi is a Korinthosz.hu?

Az augusztus közepén jelentkező hőség és a Szekszárd és Baja közötti töltésen való futás jól modellezi a Spartathlon harmadát adó korinthoszi frissítőpont körülményeit. A 81 kilométernél lévő frissítőpont nem csupán azért kultikus, mert a verseny harmadát jelenti, hanem azért is, mert nagyon sokan adják fel a megmérettetést 80 és 100 kilométer között. Ennek az egyik oka, hogy a korinthoszi frissítőponton evéssel, masszázzsal és egyéb feltöltődéssel eltöltött idő miatt a futók egyszerűen kicsúsznak a szintidőből (10:30). A másik ok, hogy annyira jelentős lélektanilag a korinthoszi pont, hogy a futók egy része nagyon fókuszál, hogy szintidőn belül elérjen eddig a pontig, aztán elhagyva a 81 kilométert elhagyja a motivációja. 

Habár a verseny létrejöttének inspirációja a magyar ultrafutók felkészítése a Spartathlonra, az induláshoz nem feltétel a görögországi versenyen való részvétel, a 4 év során pedig egyre többen kaptak kedvet hozzá, hogy itt tekintsenek be az ultafutás világába. 

A férfi mezőnben címvédés történt, a Spartathlonon is induló Rudolf Tamás nyert 6:05:05-ös eredménnyel. Második helyen Molnár Péter, a 6 napos futás országos csúcstartója végzett 6:11:51-es idővel. A két fiú 70 kilométerig fej-fej mellett haladt, Tamás ekkor tudobb ellépni a gyomorbántalmakkal küzdő Pétertől. Harmadik helyezettként Rácz Róbert ért célba 6:41:38-as idővel. 

A nőknél az év második felében szuper formába lendülő Mag Erika végzett az élen 6:47:38-cal, aki a célbe érkezve azt mondta: "nagyon kifutottam magam, ha nem tudom, hogy első vagyok, nem nyomom így". Másodikként a tavalyi győztes, idén is Spartathlonra készülő, háromszoros UB-győztes Maráz Zsuzsanna, oldaunk állandó szerzője futott be 6:57:30-as idővel. Harmadik lett az első Spartathlonjára készülő Huzsvay Edit 7:13:07-as idővel. 

A versenyt összesen 121 egyéni teljesítő tudta befejezni a 131 indulóból.

Minden indulónak szívből gratulálunk! 

Időeredmények forrása: fut.as