Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

A Piros 85-ön Tiricz Irén pályacsúccsal (8:36:14) és Muhari Gábor (7:44:09) nyert

A Piros85 terepverseny idén országos bajnokság lett, a bajnokok pedig Tiricz Irén és Muhari Gábor.

Szombaton rendezték meg a P85 elnevezésű terepversenyt, ami a nevével ellentétben nem 85, hanem 88 km hosszú. Ha ez önmagában nem lenne elég, az indulóknak meg kell küzdeniük a 3200 méteres szintkülönbséggel, a Pilis és a Budai-hegység nyújtotta nehéz tereppel is. A futók 10.28-án, szombat reggel fél9-kor vágtak neki az erdőnek. 

A nőknél Tiricz Irén végig magabiztosan vezetve, saját tavalyi pályacsúcsát (9:14) megdöntve érkezett első nőként a célba. Irén idén 8 óra 36 perc alatt teljesítette a P85-öt, ezzel abszolútban is a 10. helyen futott be. Majdnem egy órával utána Vincze Zsófi, oldalunk vendégszerzője futott be második helyen, neki 9:19 kellett a célbaérkezéshez, de az országos bajnoki ezüst az övé lett. Harmadik helyen Makai Viki, állandó szerzőnk érkezett meg a célt képező általáson iskolába, az ő ideje 9:29. Zsófi összetettben 16, Viki 19. lett. 

A férfiaknál szorosabb küzdelemben Muhari Gábor végig meg tudta tartani eső helyét, 7:44-es idejével saját tavalyi pályacsúcsát (7:24) nem megjavítva nyerte meg az országos bajnokságot. Mögötte valóban percekkel a verseny utolsó 20 kilométerén elképesztően feljövő Szabó Áron futott be 7:45-tel, akinek tényleg csak egy kicsi hiányzott a győzelemhez. Harmadikként Allaga Tamás ért célba 7:48-cal, aki Áronnal sokáig együtt haladt, majd az utolsó 5 km-en elengedték egymást, hogy eldöntsék az ezüst és bronzérem helyét. 

A 15 órás szintidőn belül 153 indulónak sikerült célbaérkeznie, ebből 119 férfi és 34 női terepfutó teljesítette sikeresen a versenyt. A teljesítők között vannak Oravecz Orsolya és Cser Zsófi szerzőink és Horváth Kornélia, @simannelli, akiről már mi is írtunk. Szívből gratulálunk minden indulónak!