Könnyű vegán reggeli.
A banánnak és a zabpehelynek köszönhetően gyorsan és lassan felszívódó szénhidrátot is tartalmaz, a gyümölcsös frissességet pedig az őszibarack meg a narancs biztosítja.
Őszibarackos-zabpelyhes smoothie banánnal
Hozzávalók (2 személyre):
2 db érett őszibarack
1 teáskanál chiamag
¼ bögre zabpehely
½ db banán (lefagyasztva, előtte meghámozva)
¼ bögre frissen facsart narancslé
½ bögre cukormentes mandulaital
ízlés szerint sztívia vagy juharszirup
őszibarackdarabok és mandulapehely a tálaláshoz
Elkészítése:
Az őszibarackokat vágd félbe, a magot távolítsd el, majd darabold fel a gyümölcsöket.
A barackot, a chiamagot, a zabpelyhet, a fagyasztott banánt, a narancslét és a mandulaitalt tedd a turmixgépbe, majd turmixold simára. Kóstold meg, és ízlés szerint édesítsd kevés sztíviával vagy juharsziruppal. Oszd el két nagy pohárban, és szórd meg kis darabokra vágott őszibarackkal, valamint mandulapehellyel.
Elkészítési idő: 10 perc
Tipp:
Ha egy kicsit sűrűbbre szeretnéd a smoothie-t, adj hozzá még kb. ¼ db banánt, ha lazábbra, akkor pár plusz evőkanál narancslét vagy mandulaitalt.