Gyümölcsös édességek futóknak
Írj nekünk

Bogyós gyümölcsös-banános zabpehelymuffin

Istock | Zabpehely, banán, bogyós gyümölcsök – nyerő összeállítás egy tápláló édességhez

Egy kevés étcsokival.

Ahogy már biztosan kívülről fújod: a zabpehely lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz – ahogy a teljes kiőrlésű liszt és a zabliszt is –, így hosszú időre eltelít. Ezt a nagyon gyümölcsös, magas kakaótartalmú csokival felturbózott muffint akár reggelire is fogyaszthatod!

 

Bogyós gyümölcsös-banános zabpehelymuffin

Hozzávalók (12 nagyobb darabhoz):

2 db L-es tojás

2 db banán pépesítve (kb. 200 g vagy 1 bögrényi)

115 g görög joghurt

6 evőkanál méz vagy juharszirup

2 teáskanál vaníliakivonat

60 g zabpehely

1 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál sütőpor

½ teáskanál szódabikarbóna

150 g teljes kiőrlésű liszt vagy zabliszt

140 g vegyes bogyós gyümölcs (mirelit is lehet*)

80 g magas kakaótartalmú csokoládé

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy muffinforma mélyedéseit béleld ki papírkapszlikkal vagy szilikonos muffinkapszikkal.

Egy keverőtálban keverd el a tojásokat, majd add hozzá a joghurtot, a pépesített banánokat, a mézet vagy juharszirupot, a vaníliakivonatot, majd keverd simára.

A száraz hozzávalókat, azaz a zabpelyhet, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a lisztet szintén keverd össze, majd adagonként dolgozd hozzá a nedves hozzávalókhoz. Végül pár darab kivételével forgasd hozzá a gyümölcsöket, valamint az apróra vágott étcsokoládét.

A tésztát oszd el a muffinforma mélyedéseiben, majd szórd a sütik tetejére a félretett gyümölcsszemeket és csokidarabkákat.

Süsd 21-23 perc alatt aranyszínűre, végezz tűpróbát! Miután kivetted a muffinokat a sütőből, hagyd hűlni a formában kb. 5 percig, majd tedd át sütirácsra, és hagyd teljesen kihűlni.

Elkészítési idő: 30 perc

 

Tipp:

*Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, finoman forgasd meg a szemeket kevés lisztben, ez segíthet megakadályozni, hogy lesüllyedjenek a sütik aljára.