Ahogy már biztosan kívülről fújod: a zabpehely lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz – ahogy a teljes kiőrlésű liszt és a zabliszt is –, így hosszú időre eltelít. Ezt a nagyon gyümölcsös, magas kakaótartalmú csokival felturbózott muffint akár reggelire is fogyaszthatod!
Bogyós gyümölcsös-banános zabpehelymuffin
Hozzávalók (12 nagyobb darabhoz):
2 db L-es tojás
2 db banán pépesítve (kb. 200 g vagy 1 bögrényi)
115 g görög joghurt
6 evőkanál méz vagy juharszirup
2 teáskanál vaníliakivonat
60 g zabpehely
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
150 g teljes kiőrlésű liszt vagy zabliszt
140 g vegyes bogyós gyümölcs (mirelit is lehet*)
80 g magas kakaótartalmú csokoládé
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy muffinforma mélyedéseit béleld ki papírkapszlikkal vagy szilikonos muffinkapszikkal.
Egy keverőtálban keverd el a tojásokat, majd add hozzá a joghurtot, a pépesített banánokat, a mézet vagy juharszirupot, a vaníliakivonatot, majd keverd simára.
A száraz hozzávalókat, azaz a zabpelyhet, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a lisztet szintén keverd össze, majd adagonként dolgozd hozzá a nedves hozzávalókhoz. Végül pár darab kivételével forgasd hozzá a gyümölcsöket, valamint az apróra vágott étcsokoládét.
A tésztát oszd el a muffinforma mélyedéseiben, majd szórd a sütik tetejére a félretett gyümölcsszemeket és csokidarabkákat.
Süsd 21-23 perc alatt aranyszínűre, végezz tűpróbát! Miután kivetted a muffinokat a sütőből, hagyd hűlni a formában kb. 5 percig, majd tedd át sütirácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
Elkészítési idő: 30 perc
Tipp:
*Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, finoman forgasd meg a szemeket kevés lisztben, ez segíthet megakadályozni, hogy lesüllyedjenek a sütik aljára.