Istock | Nagyon egyszerűen elkészíthető édes reggeli a nagy hármas, azaz a banán, az alma és a zabpehely főszereplésével
Ez a fogás gluténmentes (csak feltétlenül ellenőrizd, hogy a zabpehely csomagolásán is fel legyen tüntetve!), sőt, ha méz helyett juharsziruppal készíted, valamint elhagyod vagy növényi változatra cseréled a joghurtot, akkor vegán is. Az alma és a banán egész évben könnyedén beszerezhető gyümölcsök, ezért ezt a süteményt – vagy nevezhetjük akár tartalmas reggelinek is – bármikor összedobhatod.
Almás-banános zabpehelysüti
Hozzávalók (4-6 személyre):
2 bögre zabpehely
2 teáskanál fahéj
½ teáskanál szerecsendió
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
2 bögre cukormentes mandulaital
2 db érett banán
ízlés szerint ¼ bögre méz vagy juharszirup
1 teáskanál vaníliakivonat
1 db közepes méretű alma
1 bögre durvára vágott dió
ízlés szerint natúr joghurt, alma és banán a tálaláshoz
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Egy kb. 20 x 20 cm-es sütőedénybe vagy tepsibe szórd bele a zabpelyhet, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a sütőport, majd jól keverd össze.
A banánt egy villával törd pépes állagúvá. Öntsd a zabpehelyhez a mandulaitalt, a banánpépet, ízlés szerint a mézet vagy juharszirupot, a vaníliakivonatot, és óvatosan keverd össze újra. Szórd rá a kis kockákra vágott almát, valamint a durvára vágott dió 1/3-nyi mennyiségét, majd újra keverj rajta egyet.
Süsd a zabpehelysütit 30 percig (félidőben szórd a tetejére a maradék diót is).
Vedd ki a sütőből, hagyd egy kicsit kihűlni, majd tálald fejenként 1-2 tk natúr joghurttal leöntve, alma- és banándarabokkal megszórva.
Elkészítési idő: 35 perc
Tipp:
Vegyesen almából és körtéből is elkészítheted.