Gyümölcsös édességek futóknak
Írj nekünk

Almás-banános zabpehelysüti

Istock | Nagyon egyszerűen elkészíthető édes reggeli a nagy hármas, azaz a banán, az alma és a zabpehely főszereplésével

Tartalmas édesség reggelire.

Ez a fogás gluténmentes (csak feltétlenül ellenőrizd, hogy a zabpehely csomagolásán is fel legyen tüntetve!), sőt, ha méz helyett juharsziruppal készíted, valamint elhagyod vagy növényi változatra cseréled a joghurtot, akkor vegán is. Az alma és a banán egész évben könnyedén beszerezhető gyümölcsök, ezért ezt a süteményt – vagy nevezhetjük akár tartalmas reggelinek is – bármikor összedobhatod.

 

Almás-banános zabpehelysüti

Hozzávalók (4-6 személyre):

2 bögre zabpehely

2 teáskanál fahéj

½ teáskanál szerecsendió

1 teáskanál sütőpor

csipetnyi só

2 bögre cukormentes mandulaital

2 db érett banán

ízlés szerint ¼ bögre méz vagy juharszirup

1 teáskanál vaníliakivonat

1 db közepes méretű alma

1 bögre durvára vágott dió

ízlés szerint natúr joghurt, alma és banán a tálaláshoz

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Egy kb. 20 x 20 cm-es sütőedénybe vagy tepsibe szórd bele a zabpelyhet, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a sütőport, majd jól keverd össze.

A banánt egy villával törd pépes állagúvá. Öntsd a zabpehelyhez a mandulaitalt, a banánpépet, ízlés szerint a mézet vagy juharszirupot, a vaníliakivonatot, és óvatosan keverd össze újra. Szórd rá a kis kockákra vágott almát, valamint a durvára vágott dió 1/3-nyi mennyiségét, majd újra keverj rajta egyet.

Süsd a zabpehelysütit 30 percig (félidőben szórd a tetejére a maradék diót is).

Vedd ki a sütőből, hagyd egy kicsit kihűlni, majd tálald fejenként 1-2 tk natúr joghurttal leöntve, alma- és banándarabokkal megszórva.

Elkészítési idő: 35 perc

 

Tipp:

Vegyesen almából és körtéből is elkészítheted.