Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Teszteltük az Asics Dynaflyte 2 futócipőt

Viniczai Andi tesztelte az Asics Dynaflyte 2 futócipőt.

Ha futsz terepen és aszfalton, rövid-és hosszútávokon, nem árt, ha van a gardróbodban egy olyan futócipő, ami könnyű és megbízható, és amit kizárólag a versenyekre tartogatsz. Az ASICS Dynaflyte 2 egy ilyen cipő.

Körülbelül 30 pár futócipőt koptattam el, mióta futok. Mégis teljes izgalom fog el, amikor egy új cipő kerül hozzám. Szeretem azokat a cipőket is, amik nem adják könnyen magukat, és idő kell, míg tökéletesen egymásra találunk, de azokat még jobban kedvelem, amelyekkel az első közös futásunktól kezdve megvan az összhang.

Mit tudsz, Asics?

Dynaflyte cipőm még nem volt. Sok futócimbora dicsérte, főleg a gyorsasága miatt, de mivel én nem vagyok villámlábú, nem csábultam el. Most, hogy nekem is lett ilyen csukám, alig vártam, hogy leteszteljem, vajon én is szélsebes leszek-e benne. Ideális futóidőt választottam az első közös futásunkra: borult ég, 17 fok, gyenge szél vár a kedvenc, 12 kilométeres futókörömön. A cipő felvételekor már érzem, feltűnően könnyű súlya, gyakorlatilag nem érzem, hogy van valami a lábamon. Tökéletesen illeszkedik a lábfejemre, ráadásul a színe baromira megy a kék futónacimhoz. Rövid bemelegítés után, indítom az órám, és kíváncsian nézek a cipőre: na, mit tudsz Asics?

 

Kényelmes, könnyű, kirobbanó

Már az első pár száz méteren azt érzem, hogy nagyon kellemes érzés futni benne. A cipő a landolástól az elrugaszkodásig szépen vezeti a lábat, és végig megfelelően tart úgy, hogy közben nem érzem azt, hogy rám erőltetné az akaratát. Megfelelően tompítja az út egyenetlenségeit, elnyeli a becsapódási energiákat, így érezhetően több energia marad a mozgásban. Ez a Dynaflyte 2 modell új-generációs középtalp- technológiájának, a FlyteFoam-nak köszönhető. A FlyteFoam™ az ASICS legkönnyebb középtalp-rendszere, amelynél a technológia a cipő viselőjének lábával “dolgozik” és tökéletes csillapítást biztosít lépésről-lépésre. Az anyagáról azt írja az ASICS, hogy 55%-kal könnyebb, mint többi futócipő-gyártó által használt átlagos középtalp anyag, ezért tud viselője számára nemcsak kényelmes viseletet, hanem gyors és dinamikus érzést is nyújtani. Ezt én is tanúsíthatom, az edzésen csak úgy pörögnek benne a lábaim. A lélegző, varrás nélküli Adapt Mesh felsőrész a lábfejem minden mozdulatát követi és rugalmasan illeszkedik. Jól szellőzik a cipő, de arra nagyon kíváncsi lennék, vajon a téli hónapokban nem túl hideg-e ez a vékony anyag?

110 másodperccel gyorsabb, maradhat?

A cipő nyelve sem mozdul el futás közben, és a felsőrész úgy van kialakítva, hogy megakadályozza az irritációkeltő gyűrődések képződését és fennmaradását. Kényelmes, hiszen rengeteg bélést, párnázottságot találunk benne. Varrás sehol sincs, tehát, attól nem kell tartanunk, hogy bárhol is törni fogja a lábunkat. A Dynaflyte 2 az edzés alatt végig a versenycipők  könnyed érzését biztosította, a versenycipők vékony és kényelmetlen középtalpának érzete nélkül. Az organikus szálakból készült FlyeFoam középtalp nagy ütéscsillapítást, komfortot, ugyanakkor rendkívül jó energia visszaadást adott. Bár nem éreztem, hogy gyorsabban futottam volna, mégis majdnem két perccel gyorsabban teljesítettem a megszokottnál a 12 kilis futókörömet. Még egy-két edzést azért belerakok, aztán bekerülhet a cipős-szekrényem díszhelyére, a versenycipők közé.