Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Teszteltem az Anita Maximum Support Momentum Pro sportmelltartót

Anita since 1886 | A futáshoz nem kell más, csak egy pár jó futócipő és egy jó sportmelltartó (vásárlás: fnboutique.com)

A tartós kapcsolat titka, avagy miért szeretek páncélban futni?

Az előző mondatomban található páncél szóhoz képzeljetek idézőjelet. Természetesen nem futok lovagi vértben, viszont a nagyon erősen tartó sportmelltartókat páncélnak hívom – egyszerűen azért, mert sportolás közben a lehető legesleghatékonyabban látják el a funkciójukat. Ilyen az Anita Active sportmelltartók közül a Maximum Support Momentum Pro is.

 

Nekem futás közben egyszerűen kell az az érzés, hogy a sportmelltartó, amit viselek, leszorít. Az sem baj, ha nagyon, sőt. Akkor tudok komfortosan működni, ha azt tapasztalom, hogy a lehető legkevesebbet mozognak a „lányok”, és megvan a fent említett „páncéleffektus” (ez persze nem egy hivatalos elnevezés, én találtam ki). 25 éve futok, ezalatt az időszak alatt nem mindig sikerült beszerezni a megfelelő csatavértet. De amikor igen, akkor hosszú évekig tartó boldog időszak kezdődött el, egy igazán tartós kapcsolat az adott márka adott termékével – amíg ki nem vonták a forgalomból... Nos, úgy tűnik, most újra szerencsém lesz, ugyanis az Anita Active Maximum Support Momentum Pro sportmelltartója teljes mértékben hozza az elvártakat!

 

 18 490 Ft

Na jó, nem is igazi páncél

Kezdjük ott, hogy a rendkívül erős tartás ellenére ez a sportmelltartó kicsit sem kemény vagy kényelmetlen. A funkciójának azért felel meg olyan kiválóan, mert: 1. kétrétegű, 2. a ruhadarab anyaga csökkentett rugalmasságú, rendkívül erős, de közben meg igazán kellemes viselni. Ráadásul nagyon jó a nedvességelvezetése, köszönhetően a két magas minőségű textil ötvözésének, amit az Anita Active sportmelltartóknál használnak. Szintén a márka fejlesztése a jól szellőző, habszerű anyagból készült, oldalsó nyílásokkal ellátott kosár, ami nem csak plusz tartást ad, de az anyaga védi a bőrt a lehűléstől, és a lehető legszárazabban tartja azt. Azt nem mondom, hogy csontszáraz marad (ilyen termék talán nem is létezik) mondjuk egy iramfutásos edzés végére, de az eddig általam hordott darabokhoz képest sokkal jobban teljesít, biztosítja a párologtatást, mondhatjuk bátran, hogy technikai sportmelltartó.

A megfelelő beállítás

A Maximum Support Momentum Pro nagyon erősen tart. Ehhez két dologra szükséges fokozottan odafigyelni: jól kell kiválasztani a méretet és jól kell beállítani a pántokat. Az utóbbival tényleg érdemes kísérletezni még otthon, mert én az első alkalommal belefutottam (haha) abba a problémába, hogy a kelleténél két egységgel lazábbra hagytam a pántokat. Hümmögtem egy sort kocogás közben, mert éreztem, hogy valami nincs teljesen rendben, aztán a következő futásnál már okosabb voltam, beállítottam a kapcsokat a valóban megfelelő helyre – jött is a várt „páncéleffektus”. Ez a termék valóban bombaerős, ha az ember lánya az első használat előtt tényleg szán időt arra, hogy jól beállítsa. Igen, igen, ugrálni kell benne mint egy nikkelbolha, annyit, amennyit csak szükséges.

Anita air control Delta Pad sportmelltartó

Ha már a pántoknál tartunk: ezeknek a daraboknak jó széles a pántja, és én ezt nagyon szeretem. Nem vág be a vállba, és kellő tartást is ad. Az Anita Active darabokra jellemző, hogy ahogy nő a kosárméret, úgy szélesedik a pánt is, ami mondjuk egy E, F, G kosármérettel rendelkező nő számára kifejezetten fontos.

A hátsó keresztpántos darabokat a cég az A, B és maximum C kosáras nőknek ajánlja, az ennél nagyobb kosárméret felettieknek inkább a „sima”, azaz nem keresztezett pánt javasolt. Én C kosaras vagyok, nekem még abszolút „működik” a keresztpánt, nem vág be a nyakamnál, nem okoz kellemetlen érzetet, teljesen kényelmes.

 
Anita since 1886
|
Christina Hammer az Anita dynamiXstar sportmelltartóban

 

Erős, bírja a strapát, jól néz ki

A Maximum Support Momentum Pro nem hiába Pro. A kiemelt szerepét az adja, hogy egy rendkívül különleges anyagból készült, aminek fényes-fémes-ezüstös csillogása van – és ettől tényleg páncélszerű, de csak kinézetre. Plusz, amitől aztán tényleg bajnoknak érzi magát az ember a viselése közben: ezt a darabot a híres német bokszolónő, Christina Hammer inspirálta, és nála jobb képviselőt nem is kaphatott volna a Momentum Pro. Erős, bírja a strapát és közben még jól is néz ki. Mondjuk ki: menő! (Christina az Anita márka arca, így akár az Anita dynamix starAnita DeltaPad vagy Extreme Controll verziókban is látható.) Most egy pillanatra el is gondolkodtam azon, hogy talán bokszolnom (is) kellene a futás mellett. Még ha egyébként nem is hasonlítok Christina Hammerre, legalább a bombasztikus sportmelltartóm megvan hozzá, az biztos.

Anita sportmelltartókat magazinunk webshopjában, az fnboutique.com oldalon tudsz vásárolni.