Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Megnyertem a Saucony Guide 13 futócipőt, és már futottam is benne!

Veres Gabriella gyűjteményéből | Veres Gabi nyerte meg játékunkban a Saucony Guide 13 futócipőt - a futócipőt azonnal tesztelni kezdte

Veres Gabi olvasónk tesztje.

Pár hete futott a Futásról Nőknek oldalon egy Saucony játék, amiben az olvasók között egy pár Saucony Guide 13 futócipőt sorsoltak ki. Én lettem a szerencsés nyertes, aki megkapta a Saucony Guide 13 futócipőt. A cipőt megfuttattam párszor, hogy le tudjam írni a véleményemet. 

A futócipőim 39 illetve 39.5 méretűek, 25 cm belső talphosszal. Amikor megnyertem a Saucony Guide 13 futócipőt, egy hölggyel kellett egyeztetnem a pontos mérettel kapcsolatban, aki elmondta, hogy az adatok alapján a Saucony-nál az én méretem 40-es, így végül ekkorát kaptam. Kicsit aggódtam azért, mert az eredeti lábméretem 37,5-38-as, féltem nehogy nagy legyen.

 
Veres Gabriella gyűjteményéből
|
Első felvétel után csak pár km-t akartam futni benne, aztán a végén egy tizes lett, közben pedig egyáltalán nem éreztem, hogy egy új cipőben futok, nagyon hamar megszokta a lábam

 

Első benyomások

A cipő csodaszép! Kicsit szofisztikáltabban fogalmazva, nagyon esztétikus, kimondottan szép látvány, bár ezek a halvány színek elég hamar koszolódnak, úgyhogy több törődést igényel majd, mint egy sötétebb színű változat. Nagyon könnyű, szinte alig van súlya. Ami már ránézésre is feltűnik, az a bokánál lévő párnázottság, ami nagyon ígéretes. Mivel nekem elég keskeny a lábfejem, örömmmel láttam, hogy ennek szép, keskeny ívű az eleje, így remélem hogy a „Donald kacsa” effektust megúszom.

 
Veres Gabriella gyűjteményéből
|
A boka körüli puha párnázottság belülről nagyon ígéretes

 

Első felvétel

A Saucony Guide 13 futócipő lábon is csodaszép! Nagyon kényelmes, jól illik a lábamra, nem éreztem, hogy túl nagy lenne. A lábfeje is jól illeszkedik a cipőbe. A párnázott bokarész elsőre kicsit furcsa volt, mert érzem, hogy ott van, de járás közben egyáltalán nem zavaró. Ami feltűnt, hogy mintha lenne egy plusz alátámasztás a sarok alatti részen, vagy legalábbis van ott valami, amit más cipőknél eddig nem éreztem. Sétálgatva kimondottan kényelmesnek tűnt. Ami meglepő, az a cipőfűző. Nem hasonlít egyik korábbi cipőmére sem, ahol jellemzően vastagok és hengeresek voltak a fűzők. Ennek vékonyabb a fűzője mint az eddigi futócipőimnek és lapos a formája, a hossza viszont pont jó, se nem túl hosszú, de nem is olyan rövid, hogy ne tudnám duplára kötni, nem lazul ki futás közben.

 
Veres Gabriella gyűjteményéből
|
Nagyon kényelmes a futás a Saucony Guide 13-ban

 

Az első bevetés

Nincs is jobb motiváció egy futónak, mint egy új felszerelés, cipő, ruha, kütyü kipróbálása. Eldöntöttem, hogy ezt a csodaszép lábbelit nem viszem ki eső után a lutyakba, de a kipostázása utáni másnap ki is tudtam próbálni az új Saucony-mat. Kicsit félve indultam, mint minden új cipőben, mivel jártam már úgy, hogy a szaküzletben vett, próbált cipő első útja 1.5 km után véget ért, mert olyan volt, mintha egy vascsövet tettek volna a talpam alá. Azóta parázok az új cipőktől. Ugyanakkor persze izgatott is voltam, hogy mit tudhat ez a szépség. Ami az első pár száz méteren meglepetést okozott, hogy mintha más lett volna a lábam tartása futás közben, mint amihez szokva voltam. Ez egy kicsit furcsa volt, de szerintem néhány használat után, mikor a cipő a lábamra idomul, majd össze fogunk szokni. A talprész nagyon puha, jól csillapít és mintha gördülnék benne. A megszokott útvonalamon van egy lejtő, ott volt érezhető ez igazán. A másik cipőmben, aminek kicsit merevebb és vékonyabb a talpa, itt úgy csattogok lefelé, mint egy kiselefánt, ebben viszont szinte suhantam. A boka párnázott felső része nagyon kényelmes futás közben, bár eleinte kicsit furcsa volt, hogy mintha lejjebb lenne, mint a többi cipőimnél. Mindezzel együtt nagyon kényelmes érzés futni benne, szépen simult a lábamra, nem volt gond a lábfej szélességgel sem. A boka alatti alátámasztást már nem éreztem külön, mint az első felvételnél, csak annyit hogy kimondottan puha a talp, és nem csak hátul, hanem elöl a talppárnáknál is.

 

 

Csak pár km-t akartam futni benne, aztán a végén egy tizes lett, közben pedig egyáltalán nem éreztem, hogy egy új cipőben futok. Nagyon hamar megszokta a lábam. Ezen felbuzdulva, másnap ebben mentem a hétvégi hosszúra is, és nem bántam meg. Újabb 17 km-t tettem bele gond nélkül. Már nem figyeltem annyira a cipőre minden lépésnél, hiszen szerintem akkor jó egy futócipő, ha fel sem tűnik, hogy a lábadon van. A Saucony Guide 13-nál pedig ez teljesen jól működött. A lejtőkön, emelkedőkön a párnázottság ismét feltűnt, jól esett a lábamnak. A hosszú futás után sem fülledtem bele, vagyis a szellőzése is rendben van. A lábaim még mindig kicsit másként állnak a cipőben - legalábbis más érzés mint ahogy eddig megszoktam- , de nem vészes, és igazából csak azért tudom, mert ezt időnként figyeltem.

Egy nap pihenő után ismét megfutattam a cipit, és azt kell mondjam, hogy egyre inkább imádom. Extra kényelmes, stabil, jól tartja a lábam, abszolút kényelmes futást biztosít. Eddig mindig két különböző márkájú cipőm volt, készülve arra hogy ha valami éri a lábam, akkor nem egy helyen nyomnak, szorítanak, érnek a bőrömhöz, így ha az egyikben nem, akkor talán a másikban tudok futni. Mostantól azt hiszem az egyik márkát lecserélem, és áttérek erre a továbbiakban is.

Még egyszer nagyon köszönöm a lehetőséget, igazán mázlistának érzem most magam!

 
Veres Gabriella gyűjteményéből
|
A cicának is bejött a Saucony Guide 13 futócipő... :)