Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Így öltözz futóversenyen

Egy futóverseny sikere részben azon is múlik, hogy kényelmes-e a felszerelésed tetőtől talpig

A két futóedző, Alexandra és Áron most azokat a ruhákat és futócipőket mutatják be, amiben ők a legszívesebben versenyeznek. Mindketten az Adidas Runners edzői, így igen sok tapasztalatot gyűjtöttek már a márka ruháival és cipőivel kapcsolatban. Jöjjenek tehát az általuk választott versenycuccok képei és egy pár hasznos infó a termékekről.

Futócuccok versenyre

 

1

Alexandra, a kiválasztott versenyruháiról és versenycipőről

Egy futóversenyen számomra a legfontosabb szempont a kényelem. Jobban szeretem, ha egy rövidnadrág vagy póló inkább laza rajtam. Ha két méret között vagyok, akkor biztos, hogy inkább a nagyobb méretűt veszem meg, kivéve a testhezálló nadrágok esetén. Versenyre és edzésre is egyaránt az Adidas Supernove Tee rövidujjas technikai pólót választom. Az Adidas Runners (AR) csapatpólónk is ez a típus, és mivel AR logó is van rajta, így akárhol vagyunk versenyen, felismerjük egymást. Szívesen futok versenyen rövidnadrágban, most az Adidas Response 4 short verziót választottam. Ez egy laza nadrág, bő fazon, így nagyon kényelmes, jól lehet benne tempózni, nem zavar a mozgásban. Az Adidas futócipői közül én az UltraBoostot preferálom, és a versenycuccok közé is ebből a típusból választottam, mégpedig a limitált kiadású MI UltraBoost I "rainbow id" verziót. Ez a cipő kitűnik a tömegből, nekem egyfajta kabala cipő.

 

Áron, a kiválasztott versenyruháiról és versenycipőről

Egy versenyen számomra a fő szempont az ideális hűtés és párologtatás mivel gyorsan és sokat izzadok, valamint a viselt technikai ruházat súlya. Nagyjából 10-12 fokig biztosan trikót viselek, név szerint az Adidas Supernove Singletet,  Adidas Supernova rövidnadrággal, rövid zoknival és Adizero futócipővel, jelen fotón Adizero Adios Neon verziót éppen. 

Az Adizero Adios számomra a tökéletes megoldás a nagy sebességű futásokhoz, résztávos edzésekhez és versenyzésre. Ez a cipő igényel egy bizonyos szintű technikát ahhoz, hogy élmény legyen benne a futás, de ha ez megvan, akkor repülni lehet benne. Pillekönnyű, mégsem okoz fájdalmat, mert a vékony Boost réget ideálisan csillapít, viszont megfelelően kemény a ruganyos ellépésekhez, emellett a Torsion System is be van építve a talpába. Nyitott felsőrésze a legjobban szellőző megoldás, a víz is gyakorlatilag kifolyik belőle, ha épp esne az eső. A Continentál talp miatt pedig nem kell visszavenni a tempóból még nyirkos talajon sem.