Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Tovább az úton

21. HÉT EDZÉSEI Heti tervezett összesen: 43km 4:25h Előző hét összesen: 42,6km 4:15h

Máshogy nem fog menni a futás. Valamit abba kell hagynod, hogy elindulj végre!
Mint írtam, készülök szépen az őszi maratonra. Van éves edzéstervem, napokra bontva, amit technikai tudás híján nem vagyok képes egyenlőre megosztani Veled:(. Ez nagy segítség, mert így tudok kalkulálni az egyéb programjaimmal és kíméletlenül pipálhatom, hogy megcsináltam-e a tervezett edzéseket. Nem szépítem, a maratoni felkészülés már valóban érezhető időt vesz el a családtól. A hétköznapi edzésekkel szerencsés vagyok, mert azokat be tudom tenni a délelőttökre. A hétvégék már macerásabbak - de a család már tudja, hogy edzés nélkül nem működök rendeltetésszerűen.
Heti 4x futok, abból 2 edzés valamilyen iramjátékos formában történik. IramJÁTÉKOS,  ja',  de a kivitelezés nem olyan játékos.
Szerdánként megy a 10km könnnyű benne 15 perc tempós futás, még szombatonként 5km majd 5x200m dombon fel sprint vissza kocogás és 1,5km levezetés.
Szerintetek melyik a kettő közül a nehezebb?
 
Hétvégi kirándulós futásom alkalmával a tihanyi belső tó környékét is bejártam

 

És nem a dombon fel sprint! A 10km és a benne lévő 15 perc tempós nehezebben megy. De ez természetes, hiszen nincs semmi pihenő. (És akkor majd essék szó az aerob/anaerob fogalmakról is.. De nem most. Sem az idő, sem a hely nem alkalmas. Viszont feljegyzem az eddig még nem közzétett de beígért témáim listájára.)
Szóval, az ilyen edzésekkel szépen lehet állóképességet és tempót fejleszteni.
Jövő héten tervezek egy 5km-es versenyt is. Ott szeretném kipróbálni az új 5km-es versenytempómat. Izgis!!
 
 
Addig is a heti edzéstervem a következő. Mindezt a magam ösztönzésére, meg annak, akit érdekel.
 
Hétfő: FitVibe
Kedd: Zsírégető aerobic, BodyArt DeepWork
Szerda: 10km futás benne 15 perc tempós
Csütörtök: 8km könnyű
Péntek: Erősítés far, hát, has, kar
Szombat: 5km könnyű, 5x200m sprint dombra fel, vissza kocogás, 1,5km levezető
Vasárnap: 15km kiránduló futás 

 

 kmidő
16. hét444:30
17.hét37.63:49
18.hét42.744:12
19.hét39.54:03
20. hét42.64:15

Jaj, még egy fontos. Csütörtökön találkozom egy időzsonglőrrel. 40 éves nő, fut, mos, vasal, takarít, dolgozik és állandóan prezentálja a finomabbnál finomabb vacsikat a családnak. Kifaggatom mi a titka. Ugye Te is szeretnéd tudni hogyan kéne több időt találni a napban a futásra úgy, hogy az a családnak is jó legyen? Hát ennyi. Jó edzést neked is a hétre! Üdv, Györgyi

További érdekes tartalmak: 20. hét futóedzései - maratoni felkészülés 19. hét futóedzései - maratoni felkészülés 18. hét futóedzései - maratoni felkészülés 17. hét futóedzései - maratoni felkészülés