Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Nincsenek véletlenek

Juhúú, Athnénban futok félmaratont!

Szombat este van, és bő 24 órája nem gondoltam volna, hogy Athénban félmaratont fogok futni, pedig de! Az ilyen váratlan fordulatokhoz hozzá vagyok szokva, mert az életem felét tervezem, a többi pedig megtörténik. Szóval, ez a félmaraton most tényleg csak beesett az ablakon, de annyira örülök neki!

 
privat
|
Boldogan, az Athén Félmaraton Expóján, immár rajtszámmal a tasimban.

 

Az úgy volt, hogy a családdal a március 15-i hosszú hétvégére egy athéni utazást terveztünk. Bevallom sokat nem foglalkoztam az utazás előkészületeivel, még annyit sem tettem meg, hogy legooglizzam, lesz-e Athénban valamilyen futós esemény, míg itt vagyunk. Pedig ez akár alap is lehetne, de úgy voltam vele, hogy majd futom az edzéseimet Athénban. Csak az első görög futásom végén, pénteken esett le az is az Akropolis tövében, hogy ja' a spartathlonosok is innen rajtolnak minden szeptemberben. 

Athénba úgy érkeztem, hogy 3 edzést futok, hiszen az első félévem célversenye terepen lesz 53km. A város szintemelkedés szempontjából rendben van :) . Sok sík rész nincs benne, legalábbis ahol mi lakunk most.  Persze nem állítom, hogy megismertem Athén minden szegletét, de az Akropolisz környékén szerintem egészen jókat lehet futni, amolyan igazi city trailt.  Mindenhol óriás kőlapok, macskakő vagy beton van,  de akadnak parkok is, és kisebb nagyobb domborulatok, mondjuk akkorák, mint a Gellért-hegy. 

 Hogy a social médiát is éltessem, az Instára feltett egyik fotóm után kaptam egy kommentet S. Annától, hogy ők is itt vannak Athénban és milyen jó lesz talákozni a rajtban. No, akkor esett le, hogy itt valamilyen futóverseny lesz hamarosan. Gyorsan váltottunk pár üzenetet, és kiderült, hogy március 18-án lesz az International Athens Halfmarathon. Nem bíztam benne, de kiderült, hogy van helyszíni nevezés. Így végül szombaton sikerült magam benevezni, szóval most várom a rajtot. Most futok egy igazi edzés félmaratont. A vasárnapra tervezett edzésemet itt fogom megcsinálni. 135-145 pulzussal kezdek, ami kocogó tempó, majd 155 pulzusig megyek fel legalább 40 percig. 

 
privat
|
Háttérben az Akropolis. Az egyik reggeli futásom közben készült a fotó.

 

Ego félretesz, csak a futás van, ha már ilyen klasszul beesett ez a verseny. :)

Néztem, hogy otthon igen hideg lett ismét, nos itt 18-20 fok van. Igaz holnap a verseny végefelé itt is esőt ígérnek. Momentán ez nem igazán zavar, izgi lesz, mert lesz jó kis szintemelkedés is a pályán. Ha jól számolgattam a szinttérkép alapán, 400m körüli pozitív szintemelkedésre lehet majd számítani. Szóval nekem remek edzéspálya. 

Akkor most megyek aludni, mert holnap verseny! (ki gondolta volna ezt 2 nappal ezelőtt ?!?!)

 

Jó futást!

Györgyi