Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Most komolyan! Kezdjük el azt a maratoni felkészülést!

17. HÉT FUTÓEDZÉSEI - 1.

 
Heti összes eddig: 6,4 km
 
OK, eldöntöttem. Legyen október 7. , a SPAR maraton az én első maratoni futásom nagy napja.  Mindig ijesztő ilyen kijelentést tenni, pláne írásba adni. Ha az égiek nem szólnak közbe, akkor ezt a dátumot célzom meg. Persze, a Balaton maraton novemberben egy kicsit szimpatikusabb lenne, mert ott biztosan sokkal kevesebb induló lesz, nem kellene a hömpölygő tömegben cikázni... Örülök, hogy olyan határozott vagyok ebben a kérdésben, vagy mégsem?
Október 7-ig összesen 24 hét van, tehát teljesen jók vagyunk. Ha valaki ténylegesen velem készülne a maratonra, annak szeretném felhívni a figyelmét a következőkre. Az vágjon bele idén a maratonba (ezt a BSI felkészítő leveleiből veszem),  aki legalább 1-1,5 éve rendszeresen fut, nincsenek szervi panaszai, nem rendelkezik különösebb túlsúllyal és 15km-t már gond nélkül lefut. Ezzel maximálisan egyet tudok érteni. Tehát aki erre a versenyre készül annak megköszönöm, ha megosztja a tapasztalatait, kérdéseit, kételyeit és gondolatait a témára vonatkozóan.
 
Akkor nézzük mit is terveztem erre a hétre okulva az előző hét túledzéséből.
 
Hétfő: Pihenő nap
Kedd: de.: 6,4 km könnyű futás a fele távnál comb és vádli erősítés 15 perc, Du: 1 óra zsírégető torna, 1 óra BodyART DeepWork
Szerda: Has, kar és combizom (core (ejtsd:"kór") izmok  ) erősítése - 90 perc
Csütörtök 10 km könnyű futás
Péntek: 8km, benne 10x1 perc tempós rész (ez kemény lesz..)
Szombat: Pihenő
Vasárnap: 18 km könnyű kiránduló futás
 
A core izmok állapota jelentősen befolyásolja, a futásaid sikerességét és a terhelhetőségedet.
Tehát ma erősítés, hiszen egy futónak fontos, hogy a központi izmok, a test megtartásában szereplő kulcsterületek megbízható alapot adjanak az edzéshez. A futás mellett nem szabad ezekről sem elfeledkezni. Ígérem ennek a témának is szentelni fogunk egy pár posztot, hiszen fontos témakör!
Ezekben a napokban áttekintem a fellelhető maratoni felkészülésekről szóló edzésterveket. Ezeknek az elemzésével fogok foglalkozni a következő bejegyzésekben, és persze beszámolok arról, hogyan mennek a betervezett edzések. És még annyi mindenről tudnék írni, de szépen lassan minden felkerül. Jó futást!További érdekes tartalmak: Haladó edzésterv 1. Futóedzéseim - Runkeeper