Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Maraton misszió

Van nekem egy futótársam, akivel szinte minden hétfő reggel együtt futunk. Csigában, szariskodva, ahogyan tetszik az igazán regenerációs tempó kifejezése, futunk. Ő Zsozsi, a szőke csaj, aki az Insta fotóimon rendszeresen feltűnik mellettem. Zsó' már legalább másfél, két éve tolja maga előtt a maratont. Ennek az ügynek teszünk pontot a végére.

A MARATONNAK JÁRÓ TISZTELET

A maraton az maraton. Értem én, hogy ma már nem a maratonnal, hanem az ultra távokkal dobálózik a közbeszéd. Viszont a hétköznapi edzések és időbeosztások nyelvére lefordítva, egy maratoni felkészülés igenis kihívás az átlagember számára. Zsozsi, a futóbarátném, asszem 4 de lehet, hogy már 5 éve is fut. Voltak igazán komoly kilométereket összefutott hetei, nem hivatalosan már futott is maratont. De versenyen még sosem. Úgy gondolta, hogy szépen lassan építi fel a dolgot, megadja a kellő tiszteletet a távnak. Aztán a hosszas tisztelgésből most már lassan 2 éves ácsorgás van a maraton kapujában.

AZÉRT TÚLMISZTIFIKÁLNI SEM KELL

A maraton az maraton. Fel kell készülni rá, nem lehet csak úgy beállni a rajtba. Ezzel maximálisan egyetértek. De annak az embernek, aki 4-5 éve fut, ráadásul heti 40-80 kilométer között, azt gondolom megérett a táv egy éles próbára. Szóval Zsozsinak azt mondtam pár hete, hogy nem fogok beszélni vele, ha 2015-ben nem nevez be egy maratonra. Mindezt szeretetből tettem, mert nem nézhettem tovább, hogy a maratont lassan Sparathlon méretű cselendzsé növeszti. Már régóta tervezgeti a távot, de csak tervezgeti és tervezgeti és tervezgeti.  Úgy tűnik, hogy jól csináltam, mert tegnap küldött egy üzenetet a FB messangeren, hogy benevezett a miskolci maratonra, ami október 25-én lesz.

MEGYÜNK MARATONT FUTNI

Most van egy kis izgalom, de megcsináljuk. Biztosan! Most van egy kis izgalom, de megcsináljuk. Biztosan!

Azok után, hogy nyomást helyeztem rá, úgy gondolom az a minimum, hogy én is ott leszek vele. A miskolci maratonon 8 kört kell teljesíteni a maratoni táv futóinak. Most van 3 hetünk, hogy fejben is rákanyarodjunk a távra. Én úgy gondolom, hogy az Ironman edzésekből, a terep futkározásokból, a heti kilométereimből, a mostanában megfutott hosszú intervallumos és fartlek futásokból el fogok menni. Csinálunk két igazán maratoni futós hetet, aztán pihi és lefutjuk a maratont. Most szerdán futunk egy hosszút, 36-40km körül, jövő héten egy rövidebbet 30-34km körül, és aztán jöhet a pihi. Munkás lesz, de azt hiszem menni fog mindkettőnknek ez a táv. Csak az alvás lesz ebben a projektben a legnagyobb kihívás. Ezen a héten összesen futunk nagyjából 50-60 kili között, jövő héten 45-50 km körül, aztán pihenünk és jöhet a maraton. Remélem, hogy minden a tervek szerint halad. A pulzusmérő óra lesz a legjobb barátunk az elkövetkezendő három hétben. Ja, Zsó' nem szereti a tömeget, ezért Miskolcra megyünk, a Barátság maratonra. Legutóbb a Baradlán futottam arrafelé az országban, még 2014-ben. Körözős verseny lesz, hát meglátjuk. A lényeg, hogy ott leszünk és megcsináljuk. Leszámolunk azzal a maratoni démonnal. :) Neked tervben van a maraton? Futsz most ősszel maratont valahol?  

Jó futást!  

Györgyi