Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Teszteltem az Adidas futóruháit

Olyan futócuccokról írok most neked, amelyekben június óta futok, így akár a Facebookról, akár az Instagramról ismerősek lehetnek. Imádom a könnyű, jól szellőző futóruhákat, amelyekben nem csak kényelmes futni, de egyben esztétikai élvezet is. Bevallom függő vagyok, ha futócipőkről és ruhákról van szó.  Most az Adidas futóruháit próbáltam, íme a tapasztalataim.

Ezt is olvasd el! Futócipők az életemből

Adidas sprintweb futónadrág, Primeknit Wool Tee - póló, Adidas Ultra Energy rövidnadrág Adidas sprintweb futónadrág, Primeknit Wool Tee - póló, Adidas Ultra Energy rövidnadrág 

Adizero Sprintweb futónadrág - hosszú és capri verzióban

Ez az egyik kedvencem a fenti kép ruhái közül, és a jelenlegi futónadrágjaim közül is ezt veszem elő a fiókból leggyakrabban. Kompressziós - de nem olyan erősen mint mondjuk egy CEP vagy CVX-es nadrág, de pont jó, összetart. A nadrágon végig fut egy nyomtatott merevítő rész, ami az amúgy is rugalmas nadrágban tovább fokozza a kompressziós hatást. Én szeretem a kompressziós nadrágokat, ritkán futok fürdőruha anyahoz hasonló, nyomott mintás futónadrágokban - versenyen pedig biztosan nem. A Sprintweb ráfeszül a testemre, nagyon kényelmes, de ha mondjuk futás közben meg kell állni egy szükség stopra, nem lehetetlen küldetés leküzdeni a nadrágot. Ez egy versenyen szempont lehet. :) Az egész nadrágot összegombócozva össze tudom fogni a kezembe. Egy nagyon könnyű, légies és rugalmas nadrágról beszélünk, ami nem fullasztó, kényelmesen le lehet benne guggolni. Egész nyáron eginkább ebben a nadrágban futottam. Alapból is szeretem a caprit, mert nagyon jól ki lehet használni. A nagyon forró napokon persze meleg volt egy picit, viszont hardcore capri rajongóként, én akkor is ebben futottam. :P  Nagyon ritkán hordok rövidnadrágot. Egy szó mint száz, ez a nadrág márciustól decemberig remekül használható.

1u661o

Az anyaga nagyon érdekes, nem a klasszikus futónadrágok anyagával egyezik meg. Leginkább egy harisnyához tudnám hasonlítani a rugalmasság szempontjából, kimondottan vékony az anyaga, de ugyanakkor erős. Valahogy sikerült a tartósság és légiesség keverékét jól összehozni ebben a nadrágban. Remekül szellőzik, nem fullasztó, jól elvezeti az izzadtságot! 

 

Ezt is olvasd el! Makai Viki tesztelte az Adidas UltraboostX-et

 

Érdekes, hogy simán fel tudtam venni az S-es méretet, mert nyúlt a nadrág, holott normál esetben M-es a méretem, de te ne hagyd magad becsapni! Így amikor leguggolok az S-es nacimban, eléggé izgalmas, mert kissé átlátszó a fenekemnél, szóval így ez alá a nadrág alá általában fekete női boxert veszek fel. Ez nem fordulna elő, ha maradtam volna az M-es verziónál, amit később kipróbáltam az egyik Adidas üzletben járva. Illetve Elek Dóri szerzőtársamnak is van ilyen nadrágja, és neki ezzel nem volt gondja, mivel ő a méretének megfelelő nadrágot választotta. Szóval akármennyire is kényelmesnek érzed az egy számmal kisebb méretet, ne! Hosszú verzióban a Sprintweb nadrág lábszár részén már nincs kompresszió, ott egy sokkal puhább anyagot tettek a nadrághoz, így ha neked is erősebb a vádlid, nem kell aggódni, simán bele fogsz cuppanni a nadrágba.  

Ha az anyag feszül, akkor kissé átlátszó lehet a nadrág - látod a kezemet? Ezért akármennyire is csábító, a szokásos méreted vedd meg, ne az egy számmal kisebbet.

Ha az anyag feszül, akkor kissé átlátszó lehet a nadrág - látod a kezemet? Ezért akármennyire is csábító, a szokásos méreted vedd meg, ne az egy számmal kisebbet.  A nadrág anyaga 71% nylont, 29% elasztánt tartalmaz.[/caption] A másik észrevételem, hogy bár van rajta zseb, az pici,  maximum arra elegendő, hogy zsepit vegyél magadhoz.  Viszont el kell mondanom a zseb javára, hogy belülről egy víztaszító anyaggal van kibélelve, így ha beteszel mondjuk egy zsepit, akkor még használható állapotban fogod tudni elővenni. A telefonod nem fog elférni a nadrág zsebébe, mert attól kisebb, bár talán ez nem olyan nagy tragédia. Én mondjuk sokszor teszem a telefont a futónadrágom zsebébe, mert általában üres kézzel és karral megyek futni a hétköznapokban. Terepen teljesen más a történet, oda zsákkal járok, nem téma a zseb a nadrágon.

adidas-sprintweb-web

Még nem írtam, de a az egész nadrágon körbefut egy nyomott minta, ami a kompressziós hatást tovább erősíti. Ez a nyomott minta egészen jól bírja, kellően rugalmas, így amikor felveszem majd leveszem, nem törik meg a nyúlás miatt. Viszont fontos, hogy betartsd a mosási útmutatót, hogy sokáig meg tudd őrizni a nadrág minőségét, bár ez minden futócuccra igaz.

 

Ezt is olvasd el! Miből áll egy futó ruhatára?

 

Tartsd be a mosási útmutatót

Mikor végre rászánod magad, és megveszel egy komolyabb futóruhát, mindig nézd meg a ruha cimkéjét, hogy milyen mosási útmutató van benne. Bosszantó, ha csak azért megy tönkre a ruha, mert a szokásos lendülettel dobtad be a gépbe, a megszokott programra. Sok esetben érdemes kifordítva mosni, hogy óvd a ruha felületére tett rögzítéseket, megerősítéseke. A hőfok és a mosószer milyensége sem mindegy sok esetben. Ha rászántad a pénzt egy jó cuccra, érdemes vigyázni rá!

Kifordítva mosd, hogy meg tudd óvni a külső részeken futó megerősítéseket.

Kifordítva mosd, hogy meg tudd óvni a külső részeken futó megerősítéseket.[/caption] Összességében egy kényelmes, kiválóan működő futónadrágról van szó, aminek kellően magas a dereka, jól rögzül a testre, és futás közben maximálisan kényelmesen tudsz benne mozogni. Figyelj rá, hogy kímélő programon mosd, mert a kompressziós merevítések megsérülhetnek, ha magas hőfokon mosod. Ha visszatekintek az elmúlt hónapokra, akkor azt mondhatom, hogy az esetek 80%-ban ennél a nadrágnál állt meg a kezem, mikor a fiókban keresgéltem, hogy mit vegyek fel futáshoz.  Ezt a nadrágot én tiszta szívvel ajánlom edzésre és versenyre is. Capri és hosszú verzióban is létezik. További infók a termékről ezen a linken

Primeknit Wool Tee - rövidujjas futópóló

IMG_7596

Futóként a klasszikus poliészter/poliamid keverék pólókhoz vagyok szokva, így amikor megkaptam tesztelésre az Adidas Primeknit pólóját, nagyon kíváncsi lettem. Milyen lehet futni egy olyan pólóban, amiben a megszokott összetevőkön 35% poliészter, 26% nylon kívül, 39% gyapjú is van? A merinói gyapjú már jó ideje benne van a top minőségű sportruhákban, így nem csodálkoztam, csak pusztán kíváncsivá tett, hogy a gyakorlatban, egy futópóló esetében hogyan működik, amikor gyapjú kerül a pólóba. Van gyapjú nyári futózoknim, hisz a gyapjú egyik legfőbb tulajdonsága, hogy hőszigetelő, így mind hideg és meleg időben jól működik. A gyapjú azonnal felszívja a nedvességet, és mivel a Primeknit póló esetében nylonnal és poliészterrel vannak keverve a szálak, így az izzadtságot gyorsan felszívja a testről, és a poliésztereknek köszönhetően, gyorsan szét is teríti a textilen, így nagyon gyorsan szárad, és ezt a gyakorlatban is így tapasztaltam. Amikor egy technikai pólónál arról beszélünk, hogy száraz, ne arra gondolj, hogy olyan végig, mint amikor a szárítógépből kiveszed a ruhát. Egyszerűen nem tocsogsz az izzadtságban, a te tested marad viszonylag szárazon, és futás után gyorsan megszárad a tested, illetve a póló is csak enyhén nyirkos. A technikai pólók egy általánosan jó komfortot tartanak fenn.

Makai Viki korábban már tesztelte az UltraboostX-et. Most én is tesztelem már jó 1,5 hónapja. Azt tudom mondani, hogy kiváló edzőcipő. Zokniszerűen, de szorosan helyezkedik el a lábom. Kimondottan aszfaltos cipő. Ha nagyon tempósan futsz, ráadásul kanyargós részeken, akkor lehet, hogy több stabilitást szeretnél kapni a cipőtől. Komoly csillapítás van a cipőben, és ez minden lépésnél érezhető. 1,5 hónap után, beletett 250km után sincs megkeményedve a cipő talpa.

 

output_jJT4K5

Első tapintásra azt tűnt fel, hogy mennyire könnyű, puha, légies az egész póló. A teljes póló gyakorlatilag varrásmentes, csak az ujjak vannak varrva a pólón. A törzs rész teljesen körbe van kötve. Az a minimális varrás is ami az ujjakon van, hibátlanul van elkészítve. A ruha vízelvezetését a speciális szálösszetétel megoldja. A szellőzést pedig a különféle kötési módokkal oldják meg.  Ha jól számoltam, legalább ötféle kötés van ezen az egy pólón. A hát felső szakaszán lazábbra van véve a szövés, hisz ezen a területen nagyon fontos, hogy jó legyen a szellőzés. Ugyanígy az ujjaknál a törzs oldalánál, valamint a hónalj résznél a szellőzést biztosító lazább szövést alkalmaztak. A nyak, valamint a derék és ujjak passzéja szorosabb szövést kapott, hogy formát adjanak a pólónak. Ez a póló alapvetően laza, kényelmes. Szeretek benne futni. Hőségben azért nem ajánlom, mert hiába van jól megoldva a szellőzés,  a legvékonyabb poliészter trikónál jobb, kánikulában nincs, csak ha még tovább vetkőzünk.  Mit is mondjak, úgy 26 fokig szerintem simán lehet hordani. Hűvösebb őszi napokon pedig karmelegítővel tökéletes. Szerintem ez megint egy olyan felső, ami jól kihasználható. Futózsákkal nem ajánlom, mert ahogy a zsák picit mozog a testeden, kibolyhozódhat a póló. Ennél a pólónál is fontos, hogy olvasd el a mosási útmutatót! Még egy pozitív dolog, hogy nem büdösödik vissza a póló. Biztosan ismered azt a jelenséget, amikor kimosod a felsőt, de amint elkezdesz izzadni, olyan büdös lesz rajtad, mintha ki sem mostad volna. Ebben egészen jól szerepel ez a felső, feltételezem ez a gyors nedvességfelvevő és párologtató képességének köszönhető. Mosás után nagyon intenzíven megtartja a mosószer illatát - ez nekem egy plusz. :) A Primeknit és mindenféle kötött technológiánál további érték, hogy nem keletkezik felesleg a gyártás során, hisz a gépeken adott méretre kötik a ruhákat, cipőket, így ez egy környezetbarát technológia. Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem jó érzés, ha a választásom ilyen hozzáadott értékkel is bír. Az Adidas Primeknit kollekcióját erre a inkre kattintva tudod megnézni. További infók a termékről ezen a linken

 

Ezt is olvasd el! Milyen sorrendben szerezzem be a futócuccaimat?

 

Adidas UltraEnergy rövidnadrág

Ha valamit nem annyira hordok a tesztcuccok közül, akkor ez a rövidnadrág, mert combosabb vagyok. Még legvékonyabb korszakomban is összeér egy picit a combom, szóval csak rövid futásokhoz szoktam felvenni. És amúgy is prűd vagyok, fel kell szívni magam, hogy rövidnadrágot vegyek fel, pedig nagyon csinosak - de ez már csak az én hülyeségem. :P Azért futottam már ebben a nadrágban, de bevallom nem sokszor. Ez egy tényleg rövid sort, amiben van egy nagyon vékony bevarrt, testre tapadó elasztikus kisnadrág is. Sajnos nekem ez sem elég hosszú ahhoz, hogy kidörzsölődés nélkül megússzak egy hosszú futást. Viszont hadd szóljak most azokhoz, akiknek ez nem gond. A nadrágot csípőre kell venni. Elég széles övrésze van, ami viszont elég szoros. Talán ezért is tettek bele egy kötözőt, hogy azzal biztosan magadra tudd erősíteni a nacit. Erre a nadrágra is jellemző, hogy nagyon vékony, kellemes, lélegző anyagból készült. Gyakorlatilag olyan érzés, mintha nem lenne rajtad semmi.

output_Rx8SRa (2)

A felső réteg rövidnadrág laza, szinte szoknyaszerű, szerintem nagyon csini, vagány, minimalista. Nekem amúgy bejönne. Mivel széles a derékrész, itt végre sikerült jó nagy zsebet készíteni, még a telefonom is belefért. A nadrág két oldalán fényvisszaverő csíkok vannak. A bevarrt alsó rész kellemes vékony, viszont nem túl szorosan tapad a combomra. Ez akár előny is lehetne, de én  jobban szeretem, ha rám cuppan az alsó rövidnadrág. Ebben a hosszban nagyon szexi, de nekem hosszabb alsó kéne bele. Így sírok, mert csak rövidebb futásokhoz tudom felvenni, sírok mert nagyon csajos, és tetszene. Ebben a nadrágban diszkréten fogsz tündökölni, úgy csini, hogy közben nem harsog. További infók a termékről ezen a linken. Az Adidas mostani fotóin amúgy a modell kiscsaj ebben a rövidnadrágban futkározik és abban a felsőben, ami most nekem a nagy szerelem, ami miatt várom már, hogy jönnön a 12 fok, hogy végre felvehessem. Erről a felsőről majd egy külön posztban megemlékezem még.

Rhythm_of_The_Run_4

adidas-primeknit-hooded-tee-felso Ebben a cuccban fut az Adidas lányka. Adida Primeknit Hooded tee - kapucnis felsőben, Adidas UltraEnergy rövidnadrágban és persze az új AdidasUltraboostX cipőben. Legközelebb erről az Adidas Primeknit Hooded Tee - azaz kapucnis felsőről írok majd tesztet! Remélem kimerítő volt a bejegyzés. Tudod, mindenkinek más az ízlése, mindenki mást szeret. Kezeld az itt olvasottakat az én saját szubjektív véleményemként, és ha te is kipróbáltad egyik vagy másik itt említett ruhát, írd le kommentben a véleményedet.   Jó futást!   Györgyi