FutóBaráth Baráth Krisztina blogja
Írj nekünk

Neked hogy passzol? Anita dynamiX star sportmelltartót teszteltem

Anita Active

A Futásról Nőknek oldalon keresztül lehetőséget kaptam az Anita dynamiX  star sportmelltartó tesztelésére.  Nagy örömmel és megtiszteltetéssel vállaltam a felkérést, mivel kíváncsi természet vagyok és szeretem az újdonságokat.

Korábban fogalmam sem volt az Anita melltartókról, barátnőmtől hallottam róla először, milyen profi, felsőkategóriás sportkollekciója van a német gyártónak. Ő nagyon elégedett vele, én mégsem éreztem szükségét, hogy beszerezzem. Pedig visszagondolva lett volna rá okom.

A sportmelltartóim többsége a klasszikus futómárkák közül kerültek ki. Mivel mindegyik passzentos és jól "rám cuppan", így fel sem vetődött bennem, hogy ez nem feltétlenül jelenti a tökéletes kényelmet. Ez a legtöbbb esetben meg is mutatkozott.

Bizonyos sportmelltartóim már egy 15-20 km-es futás után is rendszeresen véresre dörzsölték a mellkasom alsó részét. Ki kellett tapasztalnom, hogy mi okozza ezt pontosan és kb. milyen időtartamú futás után következik be.

Futás során, mint mindenki más, én is hőt termelek, izzadok, az izzadságból só válik ki, ami kiül a bőrömre. Egy sportmelltartó az edzés alatt folyton nedves közegben van, így bírnia kell a strapát. El kell szívnia a nedvességet, és lehetőség szerint jól szellőzőnek kell lennie, hogy a lehetőségekhez mérten az izzadtság el tudjon párologni.

Sportolás közben nálam abszolút a kényelem az első számú tényező és utána jönnek a csajos dolgok: legyen csinos és nőies, kellemes színösszeállítású, légies, puha tapintású.

A méret a lényeg: a mell alatti körméret és a mellkörfogat lemérése utána meg tudtam határozni egy táblázat segítségével, hogy mi az én melltartó méretem. Nem próbáltam üzletben a melltartót hanem a lemért adatok alapján, gyakorlatilag egy e-mail elküldése után jött meg a csomagom. A mérés egyszerű, bárki könnyedén meg tudja csinálni. Csatolom a cikket, amilyenben az FN-en is leírták a lányok lépésről lépésre, hogy hogyan kell meghatározni a melltartó méretét. Meglepően egyszerű a folyamat. 

Anita dynamiX star sportmelltartó


Egy csodaszép letisztult, fehér-szürke kombinációjú pihe-puha sportmelltartó érkezett hozzám - Anita DynamiX star típus. Már első fogás alapján érezhető volt, hogy ebben benne van a tervezés és minőségi az anyag is.

Egyedül egy dolgot hiányoltam, mégpedig, hogy nincs benne egy vékony szivacsréteg, ami takarás szempontjából előnyös lehet, ugyanakkor maga a melltartó anyaga a kosárnál is és mindenhol nagyon erős. Az Anita air controll padded típusban például van szivacsbetét - tehát, ha valaki a szivacsos melltartókat kedveli, azoknak is nyújt lehetőséget a márka. 

Nagyon össze van rakva a termék: ott puha és légáteresztő, ahol kell, könnyen felvehető, nem kell magamra rángatni mivel hátul kapcsos, erősek a pántok és rázkódáskor semmit nem érzékelni, nem lötyög benne a mell, a csatrész és az alsó perem sem dörzsöli ki a bőrömet. Pont ezért ideális, mert rajtad van, mégsem érzékeled, láthatatlanul vigyáz rád.

A tesztelés során kb. 48 km-t futottam benne több részletben különböző távokban. Ami fontos és feltűnt, hogy futás után is megtartotta azt a légiességét, mint előtte, száraz állapotban: nem volt nehéz az izzadságtól és nem csöpögött belőle semmi. Jó a nedvesség elvezető képessége, nálam ez az egyik legszuperebb funkciója.

Az Anita DynamiX-ről további információkat itt olvashatsz!

Tesztelj és nyerj velünk Te is Anita sportmelltartót!


2 db Anita Active sportmelltartó kerül kisorsolásra 2019. december 15-én délben.

A játék részleteiről itt tájékozódhatsz:
http://bit.ly/anita-active-jatek

Hajrá és sok sikert!