Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Saját készítésű ajándékok futóknak

Futásról Nőknek&Istock | Nem baj, ha nincs jó kézügyességed, mert vannak olyan saját készítésű ajándékok, melyekben az ötlet a rendkívüli, az elkészítése pedig egyszerű

Egyszerű, kedves ötleteket hozunk.

Ha szeretnéd saját készítésű ajándékkal meglepni futótársadat, akkor ajánlunk pár ötletet.

 

A párod, tesód, anyukád futó? És még nem szereztél be semmilyen ajándékot? Nincs para, ha az utolsó pillanatra hagytad, íme, néhány ötlet, amivel megörvendeztetheted bármelyik futást kedvelő szerettedet.

Motivációs doboz v. üveg

Minden sportolónak szüksége van motivációra. Keress egy cipős dobozt, ragaszd tele a külsejét mindenféle inspiráló képpel és idézettel, majd pakold tele minden olyan dologgal, ami motivációt adhat egy-egy nehezebb felkészülési időszak során. Kerülhet bele könyv, futómagazin, kivágott idézet vagy cikkek, fénykép, bármi kis apróság, ami lendületet adhat akkor, amikor nincs kedv a futáshoz. Ennek az ötletnek egy másik verziója, mikor a cipősdobozt bevonod szép karácsonyi papírral vagy akár rajtszámokkal, és motivációs idézeteket válogatsz össze, amiből a megajándékozott bármikor kihúzhat egy kis inspirációt edzés előtt.

 

Az idézeteket saját magad által dekorált befőttes üvegbe v. dekupázsolt fadobozba is zárhatod. 

Motivációs doboz 2.0: dekoráld ki a dobozt, vágj ki színes cetliket, és írj motivációs gondolatokat futótársadnak

 

SK dicsőségplakát

Minden futó büszke arra, ha sikerül egy célversenyen jó teljesítenie. Gyűjts össze képeket, rajtszámokat, befutó fényképeket az idei évről és készíts egy montázst. Ha vállalkozó kedvű vagy, úgy csinálod, mint anno iskolás korodban. Veszel egy nagy keretet, és saját magad rendezed el, és ragasztod rá az összegyűjtött képeket. A lényeg, hogy egy színes, motiváló montázs szülessen, ami minden ránézés alkalmával jó kedvre deríti az ajándékozottat.

Éremtartó

A sokat versenyző futóknak általában van éremtartójuk is. De miért ne lehetne egy olyan, ami személyre szabottan nekik készül? Bármelyik barkács-, vagy hobbiboltban beszerezhetőek a hozzávaló dolgok. Vehetsz egy üres parafa keretet, amire ráragasztasz rajtszámokat, vagy motivációs szövegeket, majd kis kampókat szúrsz a keret aljára, ahova az érmeket lehet akasztani. De szép megoldás lehet az is, ha egy fatáblát veszel, arra festesz valami személyeset (név, versenyek, vagy csak valami szép ábrát), és aztán erre is kampókat erősítesz a végén.

 

 

Album a futásról

Ma már nagyon ritkán nyomtatunk ki fényképeket, hiszen azok egy kattintással elérhetőek a telefonunkból, számítógépünkből. Pedig, milyen jó néha nyugodtan, barátokkal, családdal átlapozgatni életünk legjobb sportélményein. Gyűjts össze minél több szép emlékű futós fotót, és rendezd albumba ezeket. Ha már nincs túl sok időd/vagy pénzed, nyugodtan készítsd saját kezűleg az egészet, meglátod, annál értékesebb lesz az ajándékozott számára.

Közös futós fotó egy egyedi dekorációval ellátott albumban, könnyeket fog csalogatni az ajándékozott futótársad szemébe

Futónaptár

Válogass össze olyan fotókat, amelyeken a szeretted fut. Ha nem találsz tizenkettőt, akkor használhatsz olyan fényképet is, amely futással kapcsolatos, a lényeg az, hogy pozitív, motivációt sugárzó kép legyen. Aztán böngészd át a jövő évi futóeseményeket, és írd bele a naptárba ezek közül azokat, amelyek szerinted érdekelhetik a szerettedet, pirossal pedig azokat jegyezd bele, amelyekre el is kíséred majd őt.

Enni jó!

A gasztroajándék akkor a legjobb, ha saját alkotás. És mivel a futó karácsonykor is futó, ezért örülni fog, ha olyan ajándékkal leped meg, ami passzol ehhez a szenvedélyéhez. Készíts egy óriási adag áfonyás müzliszelet, ami sokáig eláll, és nem mellesleg remek frissítő ínyencség egy futó számára. De meglepheted egy adag házi, csokis gesztenyekrémmel, amiből lehet nyalakodni a futás után, persze csak mértékkel! :)