Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Női 24 órás ultrafutó világcsúcs képekben, egyenesen Camille Herrontól!

ultrafutás

Camille Herron, Gretchen Connelie | Camille Herron saját fotógyűjteményéből válogattunk képeket arról a napról, amikor megdöntötte a 24 órás női ultrafutó világcsúcsot.

Camille Herron szuper képeket küldött a versenyről.

Camille Herron, újdonsült 24 órás ultrafutó világcsúcstartótól érkeztek azok a fotók, amiket a most következő albumban meg tudsz nézni. Camille 2018 december elején futott új világcsúcsot 24 órán, összesen 262,19 kilométert. Az élete első 24 órás versenyén készült fotókat megosztotta velünk. A fotók között egy köridő görbét is megnézhetsz, amiben remekül következő, hogy Camille tempója hogyan alakult a 400 méteres körön a 24 óra alatt. Pár gyors kérdést is feltettünk az új világcsúcstartónak (a mini interjú a galéria alatt kezdődik).

1

Gretchen Connelie

100 mérföldes világcsúcs, 24 órás világcsúcs, abszolút és női győzelem, 2018. december 7-8-án a Deserts Solstice futáson.

FN Magazin: Gratulálunk az új világcsúcshoz! Írtunk rólad egy részletes cikket online magazinunkban, de három rövid kérdést szeretnénk mi is feltenni neked. Milyen versenyeket tervezel teljesíteni 2019-ben és milyen célokkal?

Camille: Tervezem az indulást a június 9-i Comrades ultramaratoni versenyen, és szeretnék ott győzni. (A Comrades egy dél-afrikai ultrafutóverseny, ahol minden évben tízezernél is több futó gyűlik össze, hogy teljesítse a 86-91 km közötti távot. A verseny pályája szintes, egyik évben "up run-t" hirdetnek, másik évben "down  run-t", azaz lejtős futás van. 2019-ben Up, azaz felfelé futás lesz, és bár a szervezők még fenntartják az útvonal minimális változtatásának lehetőségét, 87 kilométer körüli pályát hirdetnek - szerk. ). Szeretnék nyerni és pályacsúcsot menni a június végén megrendezésre kerülő Western States ultrafutó versenyen (A WS egy 100 mérföldes terepultra verseny, azaz a versenyzők 161 kilométert futnak terepen, amiben a szintemelkedés 5486 méter, a csökkenés pedig 7010 méter), valamint nagy tervem még megnyerni a 24 órás világbajnokságot október végén Albiban, Franciaországban, és szeretném, ha ott meg tudnám futni a 172 mérföldet (276.8 kilométert).

FN Magazin: Nálunk Magyarországon nagyon népszerű a Spartathlon, több magyar ultrafutó is remekül szerepelt már ezen a görög versenyen. Tervezed esetleg az indulást itt is?

Camille: 2019-ben még nem, de rajta van a bakancslistámon.

 

FN Magazin: Az ultrafutás tejesen más műfaj mint a maraton, ami az alap számod volt sokáig. Mi alapján lövitek be, hogy milyen tempóban fuss? Használsz pulzusmérőt például? 

Camille: Igen, használok pulzusmérőt, és nagyon sok tudományos elvet alkalmazunk az edzésben, de persze a józan ész által diktált tanulságokat is beépítjük a munkába. Az ultrafutás valahol tudomány és művészet. Kéthetes edzésciklusaim vannak. Az edzések egyszerűek, sok pozitív gondolattal fűszerezve, és mindehhez van egy kiváló edzőm. (Camille edzője a férje, Conor Holt)

 

FN Magazin: Elárulnál egy picit többet is az edzéseidről? Hány kilométert mész egy héten, hogyan oszlanak meg a kilométerek a napjaidban?

Camille: Naponta kétszer futok,  12-14 kilométer közötti távokat. Összesen 160 kilométert megyek egy héten. Ezekkel a kilométerszámokkal edzek már 2006 óta. Nagyon sok tempós futásom van, ami eltér a tipikus ultrafutó edzésektől, ahol egy tempójú de hosszú kilométereket futnak a versenyzők az edzéseken.

Írta válaszait Camille Herron levelezésünkben. 

Camille-ról egy részletes cikket már írtunk, amit itt tudsz elolvasni. 

 

Ajánlunk egy nagyon jó angol nyelvű podcastot is, amiben Camille részletesen beszél a 24 órás versenyről és az edzésmódszereiről.