Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Nagy Kati nyerte a Spartathlont, Maráz Zsu harmadik!

Az amerikában élő Nagy Kata nyerte meg a Spartathlont a nők között 25:23:52-vel, és összesítésben is a 4. helyen végzett. Maráz Zsuzsi harmadik!

Péntek reggel óta az egész hazai futóvilág izgalommal követte a 246 kilométeres Spartathlon ultrafutóversenyt, melyen négy magyar nő is indult - Maráz Zsuzsanna, Máténé Varju Edit, Kolluti Margit és Nagy Katalin. Őket egy korábbi anyagunkban részletesen bemutattuk

A Spartathlont végül az október 1-i, szombat reggeli befutójával, Nagy Kata nyerte meg a nők között, ideje 25:23:52 lett. Kata tíz éve él az Egyesült Államokban, és futóként az USA színeiben indul. A Spartathlonra címvédőként érkezett. Összetettben is csak három férfi előzte meg. A rajt utáni első maratoni részideje pedig 3 óra 22 perc lett ! OMG!

Maráz Zsuzsanna a 2015-ös és 2016-os Ultrabalaton győztese, élete első Spartathlonját futotta, és rögtön a dobogó harmadik fokára állhatott. "Ez lesz pályafutásom csúcsa a futásban" - mesélte korábban. Maráz Zsuzsi a magyar küldöttség legjobb eredményét futotta, ideje 27:45:42 lett. Összetettben pedig a 20. helyet szerezte meg. Első Spartathlonján kiválóan debütált az esztergomi futó, aki magazinunk szerzője is egyben. Ultrafutással kapcsolatos tapasztalatait megosztja velünk az FN Magazin oldalain

A székesfehérvári Máténé Varju Edit ismét sikeresen teljesítette a 246 kilométeres távot, idén immár harmadszor. A nők között 8. lett, 32:29:02-es idővel.

Kolluti Margit a szintidővel küzdve, drámai helyzetben, végül 210 kilométernél kényszerült a verseny feladására. A Facebookon fia tolmácsolásában azt olvashattuk, hogy Margit nem csalódott, és örömmel tölti el, hogy a versenyben eddig is eljutott.

A magyar csapat tagjainak abszolút eredménylistája:

4. Nagy Katalin

20. Maráz Zsuzsanna

32. Márkus István Öcsi

66. Varju Máténé Edit

79. Veress Béla

83. Szabó Zoltán dr.

99. Simonyi Balázs

149. Löw András

169. Török-Ilyés László

205. Jeszenszky Péter

Lőw András immár huszadszor vett részt a viadalon, és eddig egy alkalom kivételével mindig célba ért!