Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Nagy Kata hihetetlen!

Nagy Kata már Spartathlon-győztes, világbajnok ultrafutó, ő mégsem áll le, újabb rekordokat, újabb csúcsokat ér el, most éppen 50 mérföldön, krokodilok földjén.

A magyar származású, ám Amerikában élő Nagy Kata már többször bezsebelte a világot. A magyar ultrafutók szeme előtt 2013-ban tűnt fel Kati, aki akkor parádés győzelmet aratott az Ultrabalatonon. Akkor még csak sugdosták róla, hogy "egy magyar származású lány", de senki sem ismerte. 

2014-ben már Spartathlont futott, ahol a második helyre érkezett be Lubics Szilvi után 2 órával. 2015-ben Torinóban a 24 órás világbajnokságon ő bizonyult a legjobbnak, és még abban az évben pályacsúccsal megnyerte a Spartathlont, majd 2016-ban ismét győzelmet aratott a Spartathlonon.

Az Everglades Ultras annyiban más verseny a fentieknél, hogy nem a táv (50 mérföld, 80 km) a legnagyobb kihívás, hanem a floridai környzet, a növények és állatok okozhatnak váratlan helyezeteket. Bár úgy tűnik, Katát nem zavarja, hogy akár kígyó- vagy krokodiltámadás is érheti, mert ezt a 80 kilométert 6:42:39 alatt tette meg (vagy azért sietett ennyire? :) ). Ezzel az eredménnyel saját tavalyi rekordját is megjavította, harmadszor érkezett be legelsőnek, bizony, a férfiakat is maga mögé utasítva.

Nem kérdés, a magyar lányok kemények! Gratulálunk Katának!