Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Mire figyelj, amikor futónadrágot vásárolsz?

123RF | A kényelmetlen futónadrág meg tudja keseríteni a futás élményét

Egy jó nadrágban kellemesebb a futás.

A kényelmetlen és itt-ott bevágó futónadrág nem fog örömteli perceket okozni futás közben: kidörzsölődést okozhat, kényelmetlenné, zavaróvá válik a futás abban a nadrágban ami nem passzol, amit itt laza, ott feszes, ezért nyakig fel kell húzni. Mire figyelj, amikor futónadrágot vásárolsz?

 

 1. Mindig próbáld fel, mielőtt megvásárolnád

  Általában akkor vág be egy futónadrág, ha a derekát magasabbra húzod magadon, mint kellene, ami legtöbbször akkor fordul elő, ha egy kissé nagy rád vagy bő bizonyos részeken. Érdemes ezért olyan nadrágot választani, amelynek a derékmagassága passzol a testalkatodhoz, és gumis vagy zsinóros rögzítéssel van ellátva. A legbiztosabb, ha felpróbálod a nadrágot, amit meg szeretnél vásárolni. Habár egy boltba triviálisnak tűnik, a webshopok világában annyira nem egyszerű a kivitelezése (bár visszaküldésre mindig van lehetőség a webáruházaknál is!). Azt azonban megteheted, hogy a közeli boltban, márkakereskedésben felpróbálod ugyanazt a típust és méretet, amit rendelni szeretnél. Ha megvan, ne csak a tükör előtt illegesd magad benne, sétálj vagy akár egy kicsit kocogj benne helyben, hogy megtapasztald, mozgás hatására is kényelmes-e mindenhol.

 2. Inkább ne a magas derekút vedd meg!

  A magas derekú futónadrág, bár kényelmesnek tűnhet, hajlamos arra, hogy a mozgás következtében felfelé haladjon, ami szintén okozhat kellemetlenséget. A derekad védelmére inkább hosszabb szabású pólókat, trikókat viselj. Sokat segít, ha a nadrág derekába zsinórt is tettek, mert azt bekötve jó eséllyel nem kezd el rajtad vándorolni a nadrág.

 3. Soha ne viselj új ruhákat a verseny napján

  Tudjuk, hogy van olyan eset, amikor a hőn áhított futónadrág a verseny előtti napon érkezik meg, de akkor se! Ennek nem csak az esetleges bevágások miatt van jelentősége. Hólyagok, kidörzsölődés és a verseny közbeni nadrághúzogatás, zsebkeresés lesz a következménye, ha addig sosem próbált nadrágban indulsz neki a versenynek. Nem ismered a nadrágot, lehet, hogy a tükör előtt ácsorogva kényelmes, de hidd el, hogy le fog csúszni (vagy fel), nem fogod tudni eltenni vagy elővenni a gélt, zsepit, magnéziumot, ki fog dörzsölni menet közben, túl meleg lesz vagy fázni fogsz benne és még sorolhatnánk a kellemetlen tüneteket, amiket elkerülhettél volna, ha legalább 2-3 edzést az új nadrágban végzel. 

 4. Hordj sportalsóneműt futás közben

  Egy klassz sportbugyiban kellemesebb lesz a futás. Ne tedd ki magad a kellemetlen érzésnek, hogy akár az alsód is meggyűrődik stb.,  inkább mindig viselj egy kényelmes, megfelelő méretű bugyit. Sportboltokban hatalmas a választék az alsónemű tekintetében, kifejezetten a sporthoz kifejlesztett, lapos vagy varrás nélküli darabokhoz is hozzájuthatsz több fazonban. Ha futáshoz speciális sportmelltartót viselsz, miért ne tennél altájon ugyanígy? 


 5. Sort vagy futószoknya

  Ha nem érzed magad komfortosan egy capriban vagy testre tapadó nadrágban, bár ezek szinte a futás alapdarabjai közé tartoznak, akkor vegyél felülre egy futószoknyát vagy egy csinos, bővebb sortot.