Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

És ha nem te vagy a legjobb futó?!

Istock | A futás egy olyan sport, amit lassan és gyorsan is lehet végezni. Szóval nincs miért aggódni!

A futók nagyon sokfélék, nem a ruhaméret és a tempó miatt válik valaki futóvá.

Attól, hogy nem vagy pálcikaember, hogy nem vagy gyors, hogy évek óta nem futottad meg a legjobb idődet, még nem kell elégedetlennek lenned önmagaddal!

A címlapok, az óriásplakátok nap mint nap az arcunkba tolják a vékony modelleket. Aztán ott vannak a gyorslábú futótársak a versenyeken, a parkokban vagy terepen. Akaratlanul is másokhoz hasonlítjuk magunkat, és gyakran leértékeljük azt, amit elérünk. A futásban is! A legtöbb futó nem kimondottan atletikus alkat – de a futásban pont az a jó, hogy nem is kell annak lenni. 

Mikor lehetsz futó? Bármikor!

Lassan futsz? Oké, futó vagy!

Van egy kis úszógumid? Ettől még futó vagy!

Nem egy kis úszógumid van? Gyalogolj, vigyázz az ízületeidre, de már te is kezdő FUTÓ VAGY!

A testzsírszázalékod nem 10%? Aha, akkor is futó vagy!

L-es, XL-es a ruhatárad? Nem győztél meg, még mindig futó vagy!

Nem látszanak ki a bordáid? FUTÓ!

A hasad nem kockás? FU-TÓ VAGY!

 

A vékony futók igazán át se tudják érezni, milyen úgy a rajtvonalban állni, hogy mindenki magasabb, vékonyabb nálad. Ahogy azt sem tudják, milyen lehet egy 5-10 km-re éveket készülni, nem pedig kilibbenni a feszes futónaciban a környéki futópályára és első próbálkozásra 6 perces ezrekkel futni.

Természetesen nem az elit futókhoz érdemes mérned magad, ők egy egészen más dimenzióban mozognak. A futásban az a szép, hogy a legtermészetesebb, legegyszerűbb sport, az emberi test pedig nagyon sokféle lehet. A futás örömét pedig bárki megtapasztalhatja, függetlenül attól, hogy alacsony, magas, szőke, barna vagy éppen vékony vagy vaskosabb testalkattal rendelkezik.

 

 

Próbálj meg nem a különbségekre koncentrálni, hanem az azonosságokra. A sport szeretete közös mindenkiben, testalkattól függetlenül. Ne azt nézd, hogy a másiknak mekkora a vádlija, combja vagy éppen a feneke!

Indulj el futni – a te tested, a te akaraterőd, a te álmaid! Hajrá!