Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

9 ok, amiért jó este futni

Miért ne lehetne az első futóversenyed egy esti rendezvényen?

Vajon miért szeretik olyan sokan a késő délutáni vagy esti futóversenyeket és futó programokat? Megpróbáltuk összegyűjteni az okokat.

 

Kevesebb fény, több önbizalom

Sok kezdő futót zavar, ha mások előtt kell futnia. Ezért vagy el sem indul, vagy nagyon eldugott helyeket választ a futáshoz. Ha eddig te is ezért vonakodtál a futástól, próbáld ki az esti kocogást! Ha sötétben indulsz útnak, nem kell mások elől bujkálnod, nyugodtan edzhetsz, és így előbb-utóbb az önbizalmad is megnő. Miért ne lehetne az első futóversenyed is este?

 

Legjobb fogyókúra

Munka után édes a pihenés. Viszont, ha az esti szénhidrátdús vacsi és tévé előtti nassolás helyett inkább a futást választod, garantáltan lapos hassal ébredsz másnap. Arra azért figyelj, hogy ne teljesen üres gyomorral indulj el

 

 

Megszokott, mégis új

Az esti futások feldobhatják az edzéseidet, hiszen az addig megszokott futóútvonalad egy új arcát láthatod. Mások a fények, a város díszkivilágításba öltözik, más érzések kerítenek a hatalmukba, mint a nappali futásaid során.

 

Helyrerakja a napodat

Egy pörgős nap után jól esik a futás. Segít rendezni a gondolataidat, lenyugtat, és nem mellesleg kifuthatod magadból az egész nap feszültségét, így nem kell a munkahelyi stresszel az ágyba bújnod.

 

Barátokat ad

Sok közösségi futórendezvényt késő délután vagy kora este rendeznek, főleg nyáron. Ha még nem voltál hasonló programon, érdemes kipróbálnod.  A közösségben új emberekkel ismerkedhetsz meg, akiknek szintén a futás a hobbijuk. Egymástól inspirációt, motivációt nyerhettek, és kialakulhat egy nem csupán futó kapcsolat is.

 

Ideális időpont a városlakóknak

Ha te is városi aszfaltkoptató vagy, akkor valószínűleg neked is sokszor okoz problémát, hogy vagy az autókat, vagy a gyalogosokat kell kerülgetned a napközbeni futások során. Este nyugodtabb a város, kevesebben járnak az utcán, így szívesebben indulsz el te is edzeni.

 

Kalandra hív

Az esti edzéseidbe még több adrenalint pumpálhatsz, ha kipróbálod az éjszakai terepfutást. Keress egy jól futható utat a közeli erdőkön-dombokon. Fuss rajta néhányszor nappal, majd ha már úgy érzed, biztonsággal futsz rajta, próbáld ki éjszaka is. Ehhez szerezz be egy jó fejlámpát, pár futócimborát,  és máris indulhat a kaland!

 

A legjobb altató

Ha nehezen alszol el, esetleg alvászavarral küzdesz, akkor erre is gyógyír lehet az esti kocogás. Próbáld ki, hogy terápiás jelleggel alkalmazod a futást, és meg fogsz lepődni, mennyivel könnyebben elalszol, és mélyebb az álmod, ha esti futás után bújsz ágyba.

 

Hangulatos

Nyáron a leghangulatosabb futóversenyek azok, amiket éjszaka rendeznek meg. A buli-hangulat garantált, a levegő friss, a nem megszokott futóidőpont pedig garantáltan emlékezetessé teszi a versenyt.