Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

5 dolog, ami az ultrások szerint teljesen normális

By blas | Az ultrázás során egészen furcsa megtapasztalásai is akadnak néha a futónak...

Szundi az út szélén, pizza verseny közben.

Az ultrafutók egy külön kasztot alkotnak. Eszméletlen állóképesség, egy fakír fájdalomtűrő-képessége, egy szalagmunkás monotónia-tűrése és még egy rakás fura szokás…

 

 1. Útszéli szendergés

  Több napos ultrán, 200+ kilométeres versenyen simán leheverednek az út szélére szundítani egyet. Nem számít, ha sár van, vagy egy kicsit hűvös; aludni muszáj. De csak pár percet! 5 perc alvás, és folytatják, mintha mi sem történt volna.

 2. Teljes főétkezés után futás

  Az ultrások közül van olyan, aki simán lenyom menet közben pár szelet pizzát vagy egy adag spagettit, majd gond nélkül folytatja a versenyt. Persze nem mindenkinek van vasból a gyomra, de nem véletlen, hogy a külföldi ultrákon a frissítőpontokon van szendvics és pizza is. A kalóriákat pótolni kell, és az igazán hosszú versenyek alatt nem javasolt kizárólag űrkaját enni, mert sokkal inkább okoz gyomorproblémát, mint egy szelet pizza.

 3. Gyere, sírj a vállamon!

  Nem csak a célban tör elő sokakból a zokogás. Amikor több órányi futás után rájössz, hogy eltévedtél vagy elfogyott a kedvenc gumicukrod, akkor bőgni ér. A hosszú menetelés során egyébként is fárad az elme, sokkal érzékenyebbé válsz, tehát nem ciki elpityeredni. Főleg, hogy utána garantáltan sokkal jobban fogod magadat érezni.

 4. Szia unikornis, kérsz gumicukrot?

  Az alvásmegvonás, a fáradtság és a kalóriadeficit együtt „csodákra” képes. Nem csak arra jössz rá, hogy unikornisok igenis léteznek, hanem előbb-utóbb arra is, hogy azok a helyes utat jelölő lampionok nem léteznek.

 5. Reggel egy 30-as, este egy 20-as

  Ha a verseny azt kívánja, akkor napi két futóedzést is letolnak. Ehhez pedig hajnalban kelnek. Mert ők is dolgoznak, sőt, a fentieket figyelembe véve hihetetlen, de igaz: ők is emberek.