Frei Sein technikai ruhák
Írj nekünk

Mindig szerettem egyedül futni

Frei Sein project

Ha egyedül futsz, több mindent megtudhatsz önmagadról.

Egyedül kezdtem futni. Nem volt edzőtársam, de még beszélgetőpartnerem sem, akivel a futásos dolgokról információkat cserélhettünk volna. Nem tudtam magam összemérni másokkal, nem mértem az időt, a távot sem az elején, minden ment ösztönösen. Kicsiket léptem, apránként haladtam, és ha visszagondolok, csak az érzésre emlékszem a kezdetekből. Arra az érzésre, amikor hazaérek a futásból, abból a 4 kilométeres szinte sík távról, amit a napi célnak tűztem ki magamnak, ha esik ha fúj. Jól érezte magam.

 
Futásról Nőknek
|
Ha egyedül futsz, nincsenek kompromisszumok Felső: Frei Sein Hot life Shop: fnboutique.com

 

Nagyon sok embertől hallok különböző kifogásokat, hogy aznap, vagy másnap és az azutáni nap éppen milyen kínja volt ami miatt nem jutott el a körére. Például, mert az edzőpartnere lemondta. Milyen jó, hogy én ilyen indokkal nem élhettem, hiszen akkor biztos, hogy fele ennyit nem futottam volna. Kevésbé lettem volna önálló, soha nem tapasztaltam volna meg, hogy időről időre hogyan változik a saját tempóm, hogy már jobban megy a futás, hogy gyorsabb lettem, esetleg kitartóbb, vagy éppen nem fáradtam el a futás végére és növelhettem a távot. Mivel nem volt más akihez igazodnom kellett volna, ezeket a tapasztalatokat megélhettem.

Zsófi Frei Sein felsőben fut, shop: FN Boutique webshop

 

A másik kedvenc példám, amikor rossz az idő. A kellemetlen időjárás sokakat eltántorít az edzéstől. Esik az eső, átázik mindenem, így nem indulok neki, majd holnap, ha sütni fog a nap - gyakran ismételt kifogások. Oké, de mi van akkor, ha egy várva várt verseny napján is esni fog, vagy hétvégén, amikor több időd lenne a futásra? Többnyire mindenkit zavar (legalábbis valamennyire) ha térdig saras lesz a lába, a ruhája, ha beázik a csini futócipője, azonban az időjárás az, amit nem tudunk befolyásolni és nekünk kell alkalmazkodnunk hozzá. El kell fogadni, hogy a tél, a hóesés, az eső, hozzátartoznak a mindennapokhoz és ezek nem az ellenségeink, nem tudunk változtatni rajta, és ez nem is baj. Egyedül a hozzáállásunkat kell megváltoztatni, és azt is magunk miatt. Kevesebb bosszankodás, kevesebb elmaradt edzés, és közben változol és erősödsz, mint futó.

 
Futásról Nőknek
|
Felső: Frei Sein project Shop: www.fnboutique.com

 

1

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem a futás arra tanított meg, hogy sokkal több erő lakozik bennem, mint azt valaha is gondoltam volna. A legbüszképp is akkor vagyok magamra, ha valamit önerőből érek el. Éppen ezért sosem bánom, ha társ nélkül futok, inkább előnyömre válik.

 
Futásról Nőknek
|
Az időjárás nem tántorít el attól, hogy a tervezett edzéseimet teljesítsem Felső: Frei Sein Love and Stripes - shop: fnboutique.com