Egyszerűen csak futok Kiss Virág blogja
Írj nekünk

Mondhatnánk esetleg, hogy a kutya ette meg?

Milyen az, amikor az anyádról mindenki tudja az alig pár ezer fős településen, hogy folyton fut? És milyen az, amikor evidenciaként kezelik, hogy bizonyára te magad is imádsz futni, ha anyád már annyira odavan a futásért?
Pedig miért is ne lehetne az almafának körtéje?
Ahogy visszaemlékszem tizenéves koromra, mindig is utáltam a futást, pedig ez volt az egyetlen dolog tesin, amiben jól tudtam teljesíteni. Persze csak azért, mert kitartóan tudtam taposni a kilométereket, mikor a többiek már rég a francba kívánták az egészet 10 perc után. Nem szerelemből futottam, csak dacból, hogy megmutassam, nem vagyok ám olyan béna mindenben a szemüvegemmel és a néha összerendezetlen mozgásommal.
Eltelt jó pár évtized. Igen, még mindig én vagyok a leglassabb az edzésen a trx-kötél állításakor, és azonnali üzemzavart okoz, ha egy gyakorlatban három különböző dologra is figyelnem kellene.
Így viszont kellő empátiával tudom megdicsérni a gyereket, hogy képes volt a fél pályáig eldobni a kislabdát, hogy dekázásból is lement 5 sorozat, és hogy teljes erőbedobással tolta le az egyébként annyira utált futást is.
Cserébe viszont hihetetlen lelki nyugalommal jutalmaz meg, amikor kissé nehézzé válik a futás és a dolgos hétköznapok összesimítása.
Így félév környékén mintha minden kissé ziláltabbá válna

- Anya, vissza kéne vinni azt a papírt, amit ofőtől kaptál szülőin!

-Izé...öööö...várj! Hová a francba is tettem?

- Anyaaaaaaa...

- Jó, jó, megvan! A futós hátizsákomba (ti.edzés után estem be szülőire).

- Abba a hátizsákba, amivel hétvégén elmentél futni???

- Abba, hogy azt a.... És azt már tuti kidobtam véletlenül. Az nem élhette túl.

- Jézusom, anya! Valamit ki kell találnom!

- Mondhatnánk esetleg, hogy a kutya megette?

- Hát, ez nem túl hihető.

(fél perc múlva jön a papírral)

- Megtaláltam! Két összepasszírozott Vitatigrises tasak közé göngyölve az oldalsó zsebben. Hát, ez tényleg úgy néz ki, mint amit a kutya megrágott, anya! Ne izgulj, anya! Az ofő is ismer már téged.