Egyszerűen csak futok Kiss Virág blogja
Írj nekünk

Álmodtunk egy ultrafutó versenyt!

Kisteleki 6 órás Kör(ö)ző

- Csináljunk egy normális futóversenyt Kisteleken!

- Jó. Mire gondolsz? Maratont?

- Igen, az jó ötlet. Vagy tudod mit? Csináljunk inkább egy ultrát! Mondjuk 6 órásat? Azt úgyis szereted!

Nos, ha röviden össze kellene foglalnom, hogy is született meg a Kisteleki 6 órás Kör(ö)ző ötlete, akkor ez a párbeszéd épp megtenné.

 A képet készítette: Rooftop Média

 

Merthogy tényleg úgy pattant ki a szikra, mint egy klasszikus görög drámában: in medias res. 

Kicsit őrültségnek tűnhet egy alföldi kisvárosba álmodni egy olyan színdarabot, amire nagy valószínűséggel nem fognak tömegesen jönni a színészek, de megrögzött álmodozóként úgy gondoltuk, miért is ne? 

Az ötlet hajmeresztő, a helyszín kiválasztása még hajmeresztőbb!

Hol jelöljük ki a pályát?

Lacival, egyesület futótársammal nyakunkba vettük a várost, és gps-sel köröztünk mindenfelé, hogy megtaláljuk a legideálisabb pályát. Végül a sok felesleges kör után Laci a homlokára csapott, hogy a Vásártér kifejezetten alkalmas lenne egy ilyen verseny megszervezéséhez. Ez a hely nemcsak a havi nagyvásárok és piacok számára ideális, de szinte a JóIsten is ultrafutó verseny helyszínnek teremtette.

Két kis tóval a közepén, egy klassz közösségi házzal, ahol tusoló, wc-k is vannak, mellette kemencés és szabadtéri sparhelt, egy játszótér és szabadtéri kondipark...summa summárum itt vétek, ha nem rendeznek meg egy ultrafutóversenyt legalább évente egyszer. Tulajdonképp, még arra is tökéletesen alkalmas a hely, hogy akár itt sátorozzanak le az ország távolabbi pontjáról érkezők. Még el sem kezdtük az idei verseny szervezését, de gondolatainkban már egy

 ...ultarfutó fesztivál képei bontakoztak ki