Egyszerűen csak futok Kiss Virág blogja
Írj nekünk

A futó, aki nektek készít teát

Tudtátok, hogy létezik olyan tea, amit kifejezetten futóknak állítottak össze?
 
A megálmodója Mohilla-Makó Zsuzsanna, fitoterapeuta, akit CsakraTeái mellett 2016 óta rooibos alapú teákat is készít. Például futóknak. Zsuzsát arról kérdeztem, hogy született meg a Maraton tea.
 
A Maraton teának előbb volt meg a neve, mint az összetétele - meséli Zsuzsa. A párom is futó, és amikor elkezdtem a CsakraTeákat csinálni rögtön mondta, hogy kellene neki egy futós tea. Utána még hónapokig noszogatott, mire megszületett a Maraton tea.
 

Zsuzsa újrakezdő futónak definiálja magát: A gyerekek születése előtt futottam rendszeresen, néhányszor félmaratont is. Az első kisfiunk születése után újrakezdtem, a második után már nem sikerült. 2018 decemberének vége óta heti 3x25-35 percet futok, szigorúan ahogy jólesik.

Miben segít ez a tea?

Olyan teát szerettem volna készíteni, ami erőt-lendületet ad, és mellette segít a terhelt ízületek regenerációjában- magyarázza Zsuzsa.
Ez a tea kiegészíti a frissítést és a futás utáni folyadékpótlást, melegen és hidegen is fogyasztható.
A visszajelzések szerint a vásárlók szeretik, az ízén sokan meglepődnek - az összetevők alapján savas-gyógynövényes ízre készülnek, de a rooibos ezt jól ellensúlyozza.
A Maraton teában rooibos, fűzfa kéreg, mezei zsúrló és csalán levél található.
 
Mire jó a rooibos?
Dél-afrikai növény, segíti az idegrendszert, immunrendszert. Napközben koffeinmentes lendületet ad, kora estétől pedig enyhén nyugtató hatású.
 
Mire jó a fűzfa kéreg?
Fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatása van (szalicin tartalmú)
 
Mire jó a mezei zsurló?
A mezei zsúrló reuma- és köszvényellenes teák gyakori összetevője, segíti az ízületekben lerakódott salakanyagok felszabadulását, kiürülését. vizelethajtó hatású
 
És mire jó a csalán levél?
A csalán szintén tisztító, salaktalanító hatású, emiatt a vértisztító teák fő összetevője szokott lenni. Csökkenti a vér húgysavszintjét, ásványi anyagokban gazdag.
 
A Maraton teát ne adjátok 12 év alatti gyermekeknek, és akkor se fogyasszátok, ha kisbabátok van akit szoptattok illetve ha szívelégtelenségből adódó ödéma áll fenn nálatok.