Egyszerűen csak futok Kiss Virág blogja
Írj nekünk

És? Hogy megy a futás a férjednek?

Ez a futás!
Azon töprengek egy ideje, hogy: a futás vajon, mi?
 
Az, hogy 6 éve nem múlik el hét, hogy ne húznék legalább 3-4-szer futócipőt?
Az, hogy már körbefutottam a Balatont, és megnéztem, milyen egy-egy ultrafutóverseny a pályán belül? Hogy segítettem több futóverseny megszületésében?
Vagy hogy bízhatok abban, hogy legalább egy tucatnyi embernek adtam egy kis szikrát a futáshoz?
 
Mindig mantrázom magamban, hogy soha nem szabad elfelejteni,

honnan indult az ember

A mackónadrágot, a széttaposott Budmil cipőt, a 80 méteres kis köröket a kertben, az első bénázásokat az első félmaratonokon. Szeretném, ha ez a nosztalgikus bizsergés örökké bennem maradna.
Bevallom, minden olyan alkalom, amikor kezdő futókkal sodor össze az élet, felizzítja ezt a folyamatosan dédelgetett érzést. Ha pedig ez a kezdő futó történetesen egy olyan ember, aki öt és fél éve az összes fontos versenyemre elkísér, aki betéve ismeri a frissítésemet; aki olyankor is ott van mellettem és ágyba vagy tus alá rak, amikor én már képtelen vagyok levegőt venni, akkor ez az ember nem lehet más, mint

 A férjem, aki futni szeretne

Igen, a férjem öt hete elém állt, és bejelentette, hogy ő futni akar. Ő, aki öt és fél évnyi futásomból az első 4 évben ultrahosszan morgott amiatt, hogy futok. Akit zavart az edzőm, a versenyek, a családtól távol töltött idő, a lila körmeim, az udvaron lengedező futócuccok végeláthatatlan látványa. És aki a következő évekre is maximum csak beletörődött abba, hogy a felesége se nem KonMari, se nem Martha Stewart, ellenben jobban lekötik a futós, mint a háztartás körüli kontentek.
Most pedig olyan eltökéltséggel magyarázta, hogy neki a futásra van szüksége, hogy még aznap villámgyorsan beszerzett egy Rocky Balboa-nacit (mert tapinaciban egy igazi pasi nem fut), és egy futócipőt is. Még fel sem ocsúdtam, és másnap reggel már teljes menetfelszerelésben indultunk az első futására, ahol felvázolta leendő maratoni vágyálmait.

A futás, vajon mi?

A futás tutira ez!
19 éve ismerik egymást
15 éves házasok
14 éve szülők és
5 hete futnak együtt.