Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Tuti motiváció a mindennapi futáshoz - így használd a runaddictet

Segítünk, hogy könnyedén tudd használni a runaddict futóapplikációt, amelyen keresztül olcsóbban vásárolhatsz futócuccokat.

Futócipő 35%-kal olcsóbban, 20%-os kedvezmény futóórára. Ezekhez hasonló kedvezményekhez juthatsz hozzá jelenleg a runaddict applikáción keresztül, ha futsz. A runaddictet ti is többen kipróbáltátok már, és a visszajelzések alapján igyekszünk most abban segíteni, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy nálad is zökkenőmentesen működjön a rendszer, és hozzájuss a kedvezményekhez. 

Ezt is olvasd el! Mi pontosan a runaddict applikáció?

A runaddict Androidos és IOS rendszerű telefonokra tölthető le. Sok aktivitáskövető rendszerrel tud kommunikálni a runaddict, de nem mindegyikkel. Ez elsősorban azon múlik, hogy az adott applikáció, amivel a futásaidat méred, hová menti el az edzéseid adatait a Google Fitnesz vagy Apple Egészség appban. A runaddict egyelőre az iOS-es telefonok esetén csak az edzésadatokként mentett infókat tudja átkonvertálni kedvezményekre jogosító pontokká.

A runaddict és a runkeeper össze vannak kötve az Apple Health-szel

Aktivitáskövető rendszerek, melyekkel a runaddict tökéletesen működik

Hogy biztosan ne maradj le a kedvezményekről, összegyűjtöttük neked, hogy melyek azok az aktivitáskövető rendszerek, melyekkel a tesztek során hibátlanul kommunikált a runaddict.

Androidos telefonokon a következő futóapplikációkkal működik a runaddict: Endomondo, Strava, Runtastic, Runkeeper, Google Fitnesz

IOS-es telefonokon a következő futóapplikációkkal működik a runaddict: Nike Running Club, Strava, Runtastic, Runkeeper, Polar Beat

A runaddictet futóórákkal is tudod használni, ha a következő applikációkra is elmented a futásaid adatait: Polar Beat, Strava

Így kösd össze a runaddictet a futóapplikációddal

A runaddict nem méri a futásaidat, hanem az általad használt futóapplikációból, a Google Fitnesz vagy Apple Egészség applikációk közbeiktatásával veszi át az edzés adatait. Most lépésről lépésre bemutatjuk, hogy hogyan kell összekötni az futós applikációdat a runaddict-tel.

Az Apple Egészség az IOS rendszerű telefonokon alapból rajta van a telefonodon, a Google Fitneszt pedig Androidos készülék esetén töltsd le a Google Play áruházból. A runaddict ezekből az applikációkból fogja átvenni a futás adatokat, nem az általad használt futós applikációból közvetlenül.

  1. Töltsd le a runaddict applikációt

Androidos telefon esetében a Google Play áruházból, míg IOS rendszer esetében az AppStore-ból.

  1. Engedélyezd a runaddict applikációnak a telepítés után közvetlenül (felvillan egy boxban a kérdés, hogy engedélyezed-e a hozzáférést), hogy hozzáférjen Android esetén a Google Fitneszhez, míg IOS esetén az Apple Egészség adataihoz.
  2. Ellenőrizd le, hogy sikeres volt-e az összekapcsolódás!

IOS esetében a BEÁLLÍTÁSOK – ADATVÉDELEM – Egészség menüben tudod megnézni, hogy a runaddict bekerült-e azok közé az applikációk közé, melyek olvashatják az Apple Egészség adatait. Kattints rá a runaddictappra az adatvédelem menün belül, és állítsd aktívra az edzés (Workout) adatok olvasását.

Android esetében ezt a BEÁLLÍTÁSOK - Google Fitnesz menüben, az összekapcsolt alkalmazások menüben alakíthatod.

  1. Az általad használd futóapplikációk beállítási menüpontjában engedélyezd, hogy a futóapplikációd adatait olvasni tudja Google Fitnesz vagy Apple Egészség, attól függően, hogy milyen telefonod van.

Ha ezeket a beállításokat megcsináltad, akkor már csak a runaddictet kell beállítanod.

Runaddict beállításai és használata

  1. Telepítés után közvetlenül válaszd ki a nehézségi szinteknél, hogy milyen szintű futónak tartod magad. Kezdő, átlagos vagy profi? A különböző szintekhez különböző nehézségű kihívások tartoznak.
  2. Keress magadnak kihívást a runaddictben, nézd meg, hogy az adott kihívással hány pontot tudsz gyűjteni. Ha megtetszik egy kihívás, indítsd el mielőtt futni indulsz. Figyelem, egy nap egy kihívást tudsz csak indítani, így ha törlöd a kihívásodat, csak másnap tudsz újat indítani. Fontos az is, hogy csak akkor tudod megszerezni a pontokat, ha már elindított kihívásod van. Utólag a rendszer nem ír jóvá pontokat!
  3. Ellenőrizd, hogy edzés után megkaptad-e a kihívásért járó pontokat.
  4. Járj el futni, teljesítsd a kihívásokat és ha összegyűjtöttél bizonyos pontszámot, a kedvezmények menüben található lehetősége közül válassz egyet, és váltsd be a megszerzett pontjaidat.

Leggyakoribb hibák a runaddict app használata során

Nem pontosan annyi kilométert vesz át a runaddict, mint amennyit a futóappod mért.

Ez nem a runaddict-en múlik, hisz a runaddict csak átveszi a Google Fitneszbe vagy Apple Egészségbe került edzésadatokat. Ez a probléma sajnos a futóapplikációd és a Google Fitnesz valamint Apple Egészség kommunikációján múlik. Megoldásként azt tudjuk javasolni, hogy a fenti listában közölt applikációk valamelyikét is töltsd le, és azokkal is mérd a futásaidat, hogy biztosan megkapd a kedvezményes pontokat.

Futsz, de mégsem veszi át az adatot a runaddict

Ilyen esetben mindig ellenőrizd le, hogy a Google Fitnesz vagy Apple Egészség appokba bekerültek-e az edzések adatai! Fontos, hogy az edzésadatokat ellenőrizd. iOS esetében hiába került futásként, gyaloglásként vagy bármilyen más aktivitásként az edzésed az Apple Egészségbe, a runaddict csak az edzésadatokat (Workouts) veszi át (pl. Endomondo így működik jelenleg). Ha rögzítve vannak az edzések adatai, akkor valamelyik engedélyezést nem tetted meg, csak ez lehet a gond. Ellenőrizd végig a folyamatot a fent leírtak alapján. 

Ha a fentiek rendben vannak, indulhat is a futás és a kedvezmények begyűjtése! Nekünk jelenleg a 20%-os Tom-Tom futóóra kedvezmény és az 50%-os teljesítménydiagnosztika kedvezmény a kedvencünk. Nézz szét, hogy miért érdemes most futnod a runaddictben. 

Ha bármilyen problémád akad az applikáció használata során, írj a hello@runaddict.hu-ra!