Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Programajánló március 15-re

Március 15-én több futóknak szervezett program közül is választhatsz. Programajánlónk következik.

Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk, munkaszüneti nap lesz, ami futónyelvre lefordítva annyit tesz, hogy kaptunk plusz egy napot a futásra.

Fuss forradalmi hangulatban a következő rendezvényeken:

A fővárosban a Nike + Run Club szervez kokárdás futást, ami a Március 15. térről indulva egy 1848 méteres futás keretében érinti a Nemzeti Múzeumot és a Pilvax kávéházat. A futás 18:48-kor indul, ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Tárnokon is szeretettel látnak minden érdeklődőt egy közös Tárnokkörre az összetartás és megemlékezés szellemében. Ők a tárnoki március 15-i emlékműtől indulnak délután 3 órakor. A táv: 5,4 km, melyet futva vagy kerékpáron is ér teljesíteni.

Kocsér lakossága is méltó emléket kíván állítani a szabadságharc és forradalom hőseinek 15-én 14 órától. A futás 1848 méter, 5,54 vagy 10 km, ami ágyúlövéssel veszi kezdetét. 1-től gyülekező a Sportcsarnoknál, ahonnan busszal viszik át a futókat a rajtba. Nevezési díj nincs, de regisztrálni itt is kell, a szervezők érmet, és paprikáskrumplit ígérnek.

 A Fuss az életedért! mottót viselő hegyi futást azoknak ajánljuk, akik inkább egy kisebb versenyre vágynának és földutakon próbálnák ki magukat. Bükkszentkereszten, a futballpályáról indul az 5000 méteres futás 11 órakor, gyülekező és nevezés 10 órától. Akár egész családos program is lehet a bükkszentkereszti kiruccanás, hiszen Nordic Walkingosok is indulhatnak. A célba érkezők kitűzőt kapnak, a dobogósokat pedig éremmel jutalmazzák. A verseny egyik védnöke az európa-bajnoki bronzérmes magashegyi terepfutó Németh Csaba.

Bárhol is légy, fuss egy jót és gondolj egy kicsit '48-as hőseinkre!