Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Mapei Szigligeti Félmaraton szeptember 16-án

Szeptember 16-án a tihanyi félmaratonon tapasztalt buli folytatódik, illetve újra indul a II. Mapei Szigliget Félmaratonon.

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Szigligeti Félmaraton. Az esemény rendezői folyamatosan fejlesztik a rendezvényt, ezért számos újdonságot vezetnek be a 2017-es versenyen. Az egyéni félmaraton mellett választhatod a 6 és 9 km-es shortrunt vagy a párosban illetve trióban felosztott 21 km-t. [valami]

Futásról Nőknek Szigligeten

A félmaraton előtt vagy után gyere oda az Futásról Nőknek sátorhoz, ahol személyesen megismerkedhetsz az oldal szerzőivel és megnézheted az FN boutique kínálatát, ahol szuper kedvezményekkel várunk.  Futás alatt sem kell megválnod tőlünk, mert a 2:00-ás iramban Elek Dórival beszélgethetsz, aki az idei 24 órás vb-n résztvevő lányokkal fogja a célba segítnei az indulókat. Ne csüggedj, ha még gyors ez az iram, mert oldalunk szerzői, Szabó Ancsúr és Lakatos Évi lesznek majd a 2:20-as iramfutók. Ők szintén szívesen beszélgetnek veled futásról vagy éppen nem futásról, hogy eltereljék a figyelmed. A verseny ideje alatt a Futásról Nőknek önálló sátorral lesz a helyszínen, valamint az FN Boutique is kint lesz a rendezvényen. Szerzőink közül Szigligeten lesz még Makai Viki és Németh Györgyi is, úgyhogy érdemes lesz eljönni.

programok, melyeket már megszokhattál szigligeten

A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan teljesen "zöld rendezvény", minden 1000. látogató után egy fát ültetnek a szervezők. A verseny a szigligeti strand területéről indul, és ide is érkezik vissza. Marad a Balaton, a jótékonysági szörpölés, a  gyönyörű érem és a chipes időmérés. Tihanyhoz hasonlóan a teljes félmaratoni kör kicsit hosszabbra sikeredett (21,251), de a hivatalos 21,0975 km-es távnál egy chipszőnyeg leméri a félmaratoni időt. De neked nem is kell az órádat vizslatnod, mert 1:45-ös, 2:00-ás, 2:20-as és 2:40-es iramfutó csapatok segítik, hogy a beígért idővel tudd teljesíteni a félmaratont. 

Maradnak még a motivációs előadások, melyeket a szervezők "Azt meséld el..." címmel még a Knauf Tihanyi Félmaraton alatt indítottak, így futás előtt vagy futás után is mertíthetsz inspirációt a Balaton partján felállított színpadon elhangzottakból. A szervezők idén is rengeteg példamutató sportolót hívtak meg előadóként. Itt lesz:

- Lubics Szilvia, aki a Badwaterről mesél majd
- minden idők legjobb magyar 24 órás férfi vb csapata, a belfasti 4. helyezett, Csécsei Zoli, Halama Levente és Rudolf Tamás 
- a 24 órás világbajnokság női csapata: Kádár Kitti, Vágó Boglárka és Elek Dóri
- irunmom Turóczi Réka 
Makai Viktória, többszörös “Év Ultrafutója”-díjas sportoló, aki a “Mária Maratonról és a futásról, mint a lelkiség eszközéről” beszél. 

Újdonságok

Szeptember közepén még bőven előfordulhatnak meleg napok, ezért idén párakapuk is lesznek a pálya útvonalán. Forróságban nagyon sokat tud jelenteni egy ilyen speciális frissítőpont. Újdonság, hogy minden futónak zuhanyzási lehetőséget biztosítanak, így a verseny utál fel tudod magad frissíteni, és kellemesebben tudsz majd nézelődni a kiállítói térben vagy Szigligeten. Egyébként érdemes is, mert a helyi éttermek kedvezményeket biztosítanak, hogy az elégetett kalóriákat bőven vissza tudd pótolni. Kutyabarát rendezvényként, a kutyusok számára is biztosított lesz a frissítés, és még jutalomfalatot is kap a befutónál a kitartó blöki. A szervezők nem pólóval, hanem hosszú ujjú felsővel készülnek a rajtcsomagba, amit egy új eljárással (szublimálással) színesítik a mezt, amitől sokkal tartósabb és szebb színű lesz. A rajtcsomagod átvétele miatt idén először Szigligeten sem kell bajlódnod, mert a Tihanyi rendezvényen már bevezetett módon a szervezők a verseny előtt házhoz szállítják azt, amennyiben az oldalukon külön igényeled ezt a lehetőséget.

Még lehet nevezni a rendezvényre, de gyorsan fogynak a helyek. A rendezvény nevezési látszámát 2000 főnél húzzák meg a szervezők. Bővebben a verseny oldalán tájékozódhatsz.