Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Makai Vikiék már 460 km-en is túl

Makai Viki és férje, Laci együtt futja le a Mária Maraton 1300 km-es távját június 16 és július 15 között.

Június 16-án indult neki a család, Makai Viki felpakolta férjét, anyukáját és két kisgyerkőcét egy lakóautóba, hogy Marizelltől Csíksomlyóig fussák le az 1369 km-es Mária Utat

Minden szakaszon becsatlakoznak Vikiékhez más futók, akik szintén szeretnék megélni a futás lelkiségét.

A kis csapat már lassan 2 hete úton van és igazán jól haladnak. Viki és Laci felváltva futnak, de a kiemelt szakaszokat együtt teljesítik. Most hétévégén (06.24-25.) érintették Budapestet, ami azt jelenti, hogy 460 km-t teljesítettek eddig. 

Eddigi leghosszabb távjuk a vasárnapi 61 km-es Esztergom-Budapest szakasz volt, ahol majdnem 1000 méter szintemelkedést is le kellett küzdeniük a hol szakadó eső, hol égető napsütés mellett. 

Csíksomlyóig azonban hosszú még az út. A leghosszabb szakasz még várat magára, hiszen július 4-én 66,7 km-t kell teljesíteniük Tokajtól Máriapócsig. Szintemelkedésben sem lesz hiány, még az utolsó napjukon is 970 méteres szintemelkedést le leküzdeniük Székelyudvarhely és Csíksomlyó között. 

A szakaszok összeállításánál ügyeltek arra, hogy az extrém hosszú napokat kisebb, rövidebb futások kövessék. Legrövidebb szakaszuk a hétfői Budapest-Máriabesnyő 26 km-es távja. (Na igen, ez a "rövid", haha). Lesz még két "láblógatós nap" Máriapócs és Bátorliget között (26,4km június 5-én) és a Szilágysomlyó-Zilah (26,8 július 8-án) szakaszon. [valami]

Vikiék haladását minden nap élőben nyomon követheted egy jeladó segítségével, a nap végén pedik elolvashatod Viki személyes beszámolóját. Ezen kívül a napi események, képek, videók miatt a Mária Maraton facebook oldalát is érdemes figyelni, ha pedig bővebben utánaolvasnál a zarándokútnak, a mariaut.hu honlapon megteheted. 

Az m4sport is készített Vikiékkel egy interjút, melyet a linkre kattintva megnézhetsz.

 

 

Vikiék minden becsatlakozót szeretettel látnak, fussatok ti is a belső utatokon! Minden futónak és az egész Makai-családnak sikeres zarándokutat és jó futást kívánunk!