Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Íme az év egyik legaranyosabb ultrafutója!

Instagram/@marathondessables | Kutya egy verseny: Cactus volt az idei Marathon des Sables ultraverseny egyik legnépszerűbb résztvevője

Cactus ultrát futott a Szaharában.

Áttekintve 2019 különleges sportteljesítményeit, nem mehetünk el szó nélkül az egyik legaranyosabb versenyző mellett, aki egészen elképesztő távot kocogott le a legendás Marathon des Sables hat versenynapos ultrán. Cactus nem hivatalosan indult a megmérettetésen, sőt, nem is ember, viszont amit véghez vitt, az elismerést és érmet érdemelt.

 

A homokvihar sem állította meg

Az egész úgy kezdődött, hogy áprilisban, a 34. Marathon des Sables 2. szakaszának végén néhány futó arra lett figyelmes, hogy új versenytársat kaptak egy kutyus személyében. Az eb egy ideig mellettük haladt, majd eltűnt a szemük elől – majd egyszer csak újra felbukkant! A futókkal tartott a harmadik szakaszon is, ezt 4 óra 30 perc alatt teljesítette, és a szervezők kiszámolták, hogy ezzel az eredménnyel azon az etapon az 52. helyet szerezte meg.

És ha ez még nem lett volna elég, a négylábú versenyző a harmadik, legnehezebb szakaszt is bevállalta új barátai mellett: habár a haladást egy elég durva homokvihar is nehezítette a sivatagban, a versenyzők által Cactusnak elnevezett kutyus 11 óra 15 perc alatt ezt is lenyomta! Természetesen Cactus is rendszeresen kapott frissítést, és az etapok végén egy állatorvosként dolgozó versenyzőtársa jóvoltából még teljes körű egészségügyi ellenőrzésben is részesült! A Marathon des Sables Twitter-videójában megnézhetitek, hogyan telt Cactus versenynapja (itt épp 120 km-nél tartott a kutyus).

 

Majdnem 200 km-t futott

Az ötödik és a hatodik szakaszban Cactusnak már saját rajtszámot is adtak a szervezők (000), sőt, nyomkövetőt erősítettek rá, hogy lelkes szurkolótábora láthassa, pontosan merre is jár.

A verseny közben az ebről egyértelműen kiderült, hogy jól bírja a sivatagi futást, igen barátságos jószág, van gazdája, a valódi neve pedig Diggedy. A verseny végére Cactusnak (most már maradjunk ennél a névnél) saját twitterprofilja is lett, és rengeteg videót töltöttek fel róla a versenyzők más közösségi oldalakra is.

És vajon pontosan mekkora távot teljesített az idei megmérettetés minden bizonnyal legkülönlegesebb résztvevője? Nos, a Marathon des Sables számítása szerint szerint Cactus összesen 195 km-t futott le a versenyen!

 

 

 

Források: independent.co.uk, runningmagazine.ca