Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Fuss az ősz legnagyobb félmaratonján, itt a Wizz AIR

A WizzAir félmaraton igazi ikonikus, nagy verseny, ahol idén is biztosan sokan fognak PB-t futni. Ugye te sem hagyod ki?

A Budapest Sport Iroda (BSI) rendezvényei évről évre döntögetik a saját maguk által felállított csúcsokat, ami azt jelenti, hogy egyre többen indulnak ilyen városi futóeseményeken. A nagy, városi maratonok, félmaratonok között a BSI versenyei a legnépszerűbbek. Hogy miért?  Mert a verseny egésze alatt biztonságos útvonalon futhatsz, pontosan kimért félmaratoni távon, és a frissítő asztalok mellett remek segítőkre is számíthatsz. Ha még nem voltál ilyen nagy rendezvényen, akkor kezdd a legjobbal. Összeszedtük, miért is lesz jó Magyarország egyik legnagyobb félmaratonján futni.

Érdekesség: a verseny szervezői minden idők legnagyobb befutóérmét ígérik, mi pedig kíváncsian várjuk - habár nem a méret a lényeg, de az FN csapatból is futunk, hogy legyen nekünk is szép, új, nagy érmünk. :)

Szuper hangulat, sok-sok ember

A rendezvény szervezői a nagy érdeklődésre való tekintettel 11 ezerrel korlátozták az indulók számát. A tavalyi versenyen a félmaratoni számban 10 ezernél is több induló volt, a trió és páros futókkal együtt pedig 15 ezer ember futott egyszerre Budapesten. Hiába próbálsz meg belegondolni, egyszerűen felfoghatatlan, mennyi is 15 000 ember! A hömpölygő tömeg, és a futókkal hosszasan teli utcák hangulata egyedülálló. Egy ilyen verseny során egyetlen pillanatra sem maradsz egyedül a pályán, mindig vannak előtted és mögötted, a sok-sok futótárs jelenléte pedig átlendít a nehezebb holtpontokon. Nem leszel egyedül! 

A Futásról Nőknek sátrat keresd a kiállítói részen! Az FN Boutique is kint lesz, így eredetiben is megnézheted az FN Boutique pólóit és a helyszínen vásárolhatsz is!

Miért jó iramfutókkal menni?

  • Mert nem neked kell az órát figyelned, ha szeretnél elérni egy időeredményt.
  • Mert biztonságot adhat a tudat, hogy a kitűzött célidődet el fogod  érni.
  • Mert könnyebben fogod tudni tartani az iramot, ha neked csak követned kell valakit.
  • Mert olyan élményed lehet, mint amikor a profiknak is segítenek, nyulaznak egy-egy versenyen.
  • Mert biztosan lesznek mások is, akik ugyanazt az időt tervezték, amit te, vinni fog a csapat.
  • Mert tapasztalt iramfutókkal futhatsz, akik nem csak a tempóra figyelnek, de motiválnak menet közben, és szívesen besszélgetnek veled, akár a rajt előtt, de ha belefér menet közben is.

Iramfutók segítenek

A félmaratonon 1:30-as és 2:30-as célidők között negyedóránként iramfutók segítik a futók beérkezését. Ez azt jelenti, hogy a szervezők minden célidőre (1:30, 1:45, 2:00, 2:15, 2:30) biztosítanak egy-egy párost, akik az elvállalt idővel fognak a beérkezni. Az iramfutók nettó idő alapján mennek, vagyis a rajtkapun való áthaladáskor indul az óra, onnantól számítva, adott időn belül fognak visszaérkezni a rajtba.

A főváros legszebb helyein futhatsz

Hősök tere, Lánchíd, Andrássy út. Mind-mind Budapest legszebb látványosságai közé tartozó területek, a félmaraton útvonala pedig érinti őket. Igazán borzongató érzés (a jó értelemben) végigfutni a futóktól dübörgő Andrássy úton a verseny első 3 kilométerében. Mivel a rendezvény régmúltra tekint vissza, ugyanazok a kultikus elemek ismétlődnek benne, például a rakpart vagy a retteget, de a célt előre vetítő Nyugati-felüljáró. Ezek olyan kihagyhatatlan emelek, melyeket minden futónak át kell élnie legalább egyszer. 

Belekóstolhatsz kisebb távval is

Akkor is belekóstolhatsz a Wizz Air félmaraton hangulatába, ha még nem tudod egyedül teljesíteni a 21 kilométert, hiszen a teljes táv párban vagy trióban is teljesíthető. A párosoknak  11,7 és 9,4 km-es szakaszokra osztották a távot, a triónál pedig 5,9 - 7,5 - 7,7 km közül lehet választani a csapatokon belül. De akkor sem kell csüggedni, ha még a közel 6 km is sok, ugyanis a Ligetkör 3 km-es távja a kezdő futóknak is lehetőséget nyújt a versenyzésre.