Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

„FUSS A BENSŐ UTADON!” - Mária maraton, futózarándoklat ®

A futás arról is szól, hogy megtaláld az összhangot önmagaddal és mindazzal, ami körülvesz. Új futóműfaj van kialakulóban, a futózarándoklat. Programajánló.

Nyárra valamilyen bensőséges közösségi futást keresel? 2017-ben, immár másodszor kerül megrendezésre június 16. és július 15. között a Mária Maraton zarándokfutás, mely útvonala megegyezik a gyalogos zarándoklatból ismert Mária Úttal. A Mariazelltől Csíksomlyóig tartó, több mint 1300 kilométeres út bármelyik szakaszán és bármelyik napján becsatlakozhatsz futva és kerékpározva akár egy rövidebb távra is. Makai Viki, 2015 ultrafutója, a rendezvény minden napján futni fog, ő mutatja be ezt a programot nektek: 

Ismered az érzést, mikor kimész egy laza, meditatív futásra és a lehetőségeidről, döntéseid következményeiről és az életedről merengsz? Mintha a pulzusod és a légzésed sem gyorsulna a mozgástól, és teljesen belefeledkezel abba, hogy futsz. Gondolatok kerülnek a helyükre, ötletek születnek, érzések erősítenek meg. Mert futás által a lélek gyógyulni, fejlődni tud. 

Ezt is olvasd el! Miért mások az ultrafutók?

A futás célját tekintve vannak:
  •  jól szervezett versenyek, ahol felmérhetjük teljesítő képességünk, fejlődhetünk.
  •  „fesztiválozó” futások, ahová elmegyünk, mert buli, a hangulat beszippant.
  • terepfutások a természetjárás igényével,
  • és van a futózarándoklat aminek a fő célja, a külső út megtételének a segítségével egy belső út bejárása.

Szeretném megismertetni veletek a Mária Maratont, ami új futó műfajt teremt: a futózarándoklatot

A Mária Maraton nem futóverseny vagy kerékpártúra. Sokkal inkább egy lelki közösség és az egészséges életmód felmutatása. Sportzarándoklat.

A zarándokutat 30 nap alatt teljesítjük, naponta átlagosan egy maratoni távot (42 km) futva. A táv szakaszaiban is teljesíthető, bármikor, akármennyi időre be lehet kapcsolódni, akár egyéni futózarándokként, akár egy váltócsapattal.

A kerékpárosok ennél gyorsabban, két hét alatt jutnak el a célba. Számukra a napi táv 70 és 100 km között lesz, amit egy egészséges ember könnyedén le tud tekerni.

Mind a futó, mind a kerékpáros csapatokra szabadon választhatóan várnak kulturális és lelki programok. Az élmény felejthetetlen lesz!

Az esemény fő célja lelkünk gondozása a futás eszközével. Ezt napi gondolatokkal, zenével, filmekkel, kulturális programokkal kívánjuk erősíteni. Minden fakultatív. A futózarándoklat egy ökumenikus, szomszédos országok kultúráját tiszteletben tartó rendezvény. 

Én és a férjem, ultrafutóként futjuk végig a távot, de az eseményhez különböző indulási időpontokkal túrakerékpárosok is csatlakoznak, akik szintén végigtekernek a kijelölt útszakaszon.

Ezen a linken megnézheted, hogy mikor melyik szakaszon csatlakozhatsz a programba.

Az esemény nyitóprogramjára 2017. április 1-jén a Mária MINI Maraton-on kerül sor, ahol bemutatjuk a futózarándoklat egy napját miniben, kicsiknek és nagyoknak. 

A futózarándoklat lehetőséget biztosít arra is, hogy ezt az élményt együtt élhessük át azokkal, akiket szeretünk.

Ezt is olvasd el! Anya fut, mi lesz a családdal?

Így kelünk mi is útra családunkkal. Férjemmel ultrafutóként, egymást váltva teljesítjük a teljes távot. Gyermekeinknek az országjárás, és a más kultúrákkal való megismerkedés mellett a sportos és egyben lelki élet mindennapokba való átültetését kívánjuk tanítani, ezen a különleges „nyaraláson”. Ez a mi fő projectünk.

Ha indíttatásod van, indulj! Fuss a benső utadon!

Az eseményt itt tudod követni, ha kedvet kaptál, regisztrálj