Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

A legjobb 10 km-es versenyek

Az alábbi 10 km-es távok között találsz családi-, terep- és aszfaltos versenyeket is, válogass kedvedre!

Ha az 5 km már rutinból megy és tovább feszegetnéd a határaidat, nézd meg mire vagy képes egy tizesen. Arra készülj fel, hogy a 10 km-hez szükség lesz elszántságra, hiszen körülbelül 1 teljes órát kell majd futva töltened, ami nem kis feladat. 10 km-es felkészítő edzéstervünkkel felkészülhetsz a távra, egy jó verseny pedig kellő motivációt fog adni a célig. Megmutatjuk, mik a legtutibb 10 km-es versenyek itthon.

 Vivicitta (Budapest) – április 9.

Sokan nem tudják, de a Vivicittának nem régóta eleme a félmaraton. Az egész rendezvény a városvédő futásból nőtte ki magát, így a 10 km-en indulók az igazi, klasszikus városvédő futáson vesznek részt. Ha már biztonsággal le tudsz futni 6-8 kilométert, itt az ideje, hogy kipróbáld magad egy 10-esen. Erre mi is lenne jobb lehetőség, mint egy igazi belvárosi kocogás Budapest legszebb helyein, sok ezer emberrel osztozva a futás és a város szeretetében.

 

NŐI FUTÓGÁLA! - május 21.

Erre az eseményre minden lánynak, nőnek, asszonynak legalább egyszer el kell mennie, ha fut. Hihetetlenül felemelő érzés egy teljes egészében női mezőnyben versenyezni. Kössétek fel jól a copfotok, itt megmutathatjátok, ki a kemény a családban, a fiúk pedig tapsolhatnak a pálya széléről! A rendezvényen keressétek a Futásról Nőknek sátrat, ugyanis kint leszünk! Készülj a 10 és 5km-es távra felkészítő programjainkkal!

Levendula tündér és nyárindító csajos futam (Dörgicse) – június 3.

Egy igazi kuriózum, hiszen a Levendáriumban (Levendula Majorban) futhatsz a nyár elején a levendulaillat és a csodálatos levendulamező között. A Levendula Majorból eleve adott a csajos közeg, ez bizony egy „lányos” futás. Sőt, kisebbeknek, a 10 km-t sokallóknak van lehetősége 5 km-t kocogni versenyen kívül. A 10 km-en pedig levendulás bögre-póló és érem várja a nevezőket. Ha egy baráti, csajos programra vágytok nyár elején, irány a Levendula futam!

Ezt is olvasd el! A verseny előtti pánik kezeléséről

Teliholdfutam (Esztergom) – július 8.

Nyár közepén, a tomboló kánikulában nem esik jól a futás, ilyenkor szeretünk korán, vagy késő este futni. Mivel hideg semmiképpen sem lesz, az esztergomi Teliholdfutam 22:00-ás rajtjakor teljesen ideális futóidő várható. Mivel a verseny a Sötétkaputól indul, egy erős lefelé futással kezdődik, ami bőven megdobja a kedvet és az eredményt is, ne aggódj, visszamászni nem kell, a verseny célja a Duna parton van. Igazán jó hangulatú verseny egy gyönyörű városban, akár családi kiruccanással is összeköthető.

Ősfenyves futás (Fenyőfő) – október 8.

Ha aszfalton és síkon már szuperül mennek a kilométerek, vonz az erdő és a terepfutás, akkor irány Fenyőfő! Az útvonal természetvédelmi területen halad, nagyrészt széles erdei utakon, ezért kezdő terepfutóknak, az erdőbe vágyakozóknak nyugodt szívvel ajánljuk ezt a versenyt. Ha pedig beérkezel, vár rád a szokásos terepfutó terülj-terülj asztalkám és az autentikus vaddisznópörkölt. Ha az erdőbe vágyódsz, kezd az Ősfenyvesben!

Ezt is olvasd el! Terepfutok, tehát vagyok

Mikulás futás (Sülysáp) – december 3.

Aki szépen végigedzette a nyarat és az őszt, annak a téli futás nem okozhat gondot. A sülysápi mikulás futás igazi családi rendezvény, ahol a 700 méteres „Mikuláskergető” számtól egészen a 10 kilométerig (rendben, 10,4 km) találhatók különböző versenyek kicsiknek és nagyobbacskáknak. Az 1,2-3,1 és 10,4 km-es számok első 400 méterét egy igazi, hamisítatlan Mikulás vezeti fel. Vigyázat, a Mikulást megelőzni tilos!