Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Tipp – Avokádós palacsinta

TAz már kiderült, hogy nem vagyok egy konyhatündér - enni viszont kell! Bruttó 30 percnél többet nem igazán szeretek a konyhában molyolni, ugyanakkor tény, hogy az otthon elkészített étel a legbiztosabb. Úgy gondoltam, hogy továbbra is olyan kaja ötleteket osztok meg, melyek időtakarékosak. Így a család is jól lakhat és futásra is marad a napból. Szóval, egy nagyon finom AVOKÁDÓS PALACSINTát ettem valamelyik nap, ami szerintem tökéletes hétköznap egy ebédre vagy vacsorára és egy verseny előtti szénhidrát feltöltéses időszakban is tökéletes. Egyrészt könnyű hozzávalókból készül, másrészt pikk-pakk kaja és kiadós. Egy ilyen ebéd után akár egy órával is elmehetsz futni. Ha nem szereted az avokádót, természetesen azzal töltöd meg a palacsintádat amivel szeretnéd - (de az akkor már más lesz).

HOZZÁVALÓK

(kb. 8 palacsintához) - mert ez nem az a fölhalmozós verzió és csak frissen jó:

Palacsinta tészta:

2 tojás 4 dl tej (v. fele (2dl) szódavíz, spórolósabbak akár az egész tejet szódavízre cserélhetik) 20dkg liszt 1 evőkanál olaj 1 csipet só  

Töltelék:

2db avokádó 15dkg füstölt sajt Nyilván tudod, hogyan készül a palacsinta tészta. Szerintem még nálam is jobban, de azért legyen itt valami a fiatalság számára is. Emlékszem a napra, amikor magam is veszettül kerestem a palacsinta receptjét a szakácskönyvekben. Tehát, a palacsinta tésztánál felsoroltakat össze kell keverni. Ha van botmixered, a sorrend szinte lényegtelen. Ha nincs, akkor érdemes a lisztbe adagolni a tojásokat és apránként hozzáöntetni a tejet folyamatos kevergetés mellett, hogy ne legyen csomós a tészta. Kis olaj a serpenyőben megmelegít és indulhat a móka! avokados_palacsinta A töltelék készítése még ennél is egyszerűbb. Olyan avokádót válassz vásárlásnál ami érezhetően egy kicsit puha, ha a hüvelyk és mutatóujjad közt megnyomod. Persze ne legyen olyan mint egy érett naspolya. A jó avokádó olyan mint a vaj.  Fontos még, hogy az avokádó bőre szép zöld legyen, lehetőleg ne legyenek rajta barna foltok, mert a foltok alatt esélyes, hogy a gyümölcs (v. zöldség ki minek érzi) húsa is barna lesz. Ha meghámoztad az avokádót, akkor szeleteld fel 2-3mm vastagságú gerezdekre. Amikor a palacsintát átfordítod a másik oldalára a serpenyőben, tedd rá az avokádó szeleteket és szórd meg az egészet füstölt sajttal (v. olyan sajttal amit te szeretsz). Még sül a palacsinta alja, annyi idő alatt a füstölt sajt is megolvad. Hajtsd félbe a palacsinát, majd ismét félbe és azonnal tálald. Friss paradicsommal vagy apróra vágott petrezselyemmel fokozhatod az élvezetet. Direkt nem avokádó krémet javasoltam töltelékként, mert az igen fűszeres, hagymás - nekem már túl intenzív. Verseny előtt pedig abszolút nem ajánlom a hagymát és a fűszeres fogásokat. Az általam ajánlott verzió kimondottan könnyű, és az avokádó selymes, finom íze is érezhető marad. Nekem nagyon bejött! Neked van valami hasonlóan gyorsan elkészíthető, jó kis recepted? A "gyorsaság a konyhában sem árt" jeligére. ;) Jó futást! Györgyi