Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Hogy ne rozsdásodjam be

A tavasz tombol, a legjobb futóidő van, és én még mindig orrhangon beszélek. A torkom már nem fáj, de még mindig nem vagyok százas. Nem merek így, félgyógyultan elindulni. Tegnap pont beleszaladtam egy idézetben: "if you rest, you rust" - köszi! Lassan tényleg úgy érzem, hogy  berozsdásodom, és mintha a téli kilók is ott gyűrűznének az oldalamon. Jobban mint múlt héten (...)! Óráról órára hízom!!! Borzasztó, de minden "tévedés" nyomot hagy. Ha nem tudok futni, akkor hatványozottan igyekszem odafigyelni a kajálásra. Van mit ledobni, nagyjából 5 kilótól szeretnék megszabadulni.  Így a mai naptól elindítottam a magam kis súlyrendezős étkezését, amiben semmi extra nincs. 9 nap kizárólag alacsony glikémiás indexű kaja fogyasztása, aztán a célsúly eléréséig is csak max 60-as GI-s cuccokat ehetek, de azokat is csak bele-beleszúrva a 30 alatti fogásokba. A mennyiség annyi, hogy nem leszek éhes - utálok koplalni.  Nem szeretem a mindenféle műkajákat és előre gyártott diétás cuccokat - de főzni sem. Na jó, kivételt képez pár dolog, mint mondjuk a diétás fagyi  :).  Így gyors és jó cuccokat igyekszem elkészíteni.

 Minden diéta halála azzal a gondolattal kezdődik, hogy egy szelettel több még nem árthat.

Alapvetően egészségesen étkezem, de vannak kisebb kilengéseim. Ilyen volt ugye a karácsonyi időszak, ami nem múlt el nyom nélkül. Itt az ideje, hogy visszatérjek a megszokott kerékvágásba. Így mostanában megosztok majd pár olyan fogást, amit reggelire, ebédre vagy vacsira fogyasztok, hátha adok ötleteket egy formábahozó fogáshoz. Bár tele a net fogyási tippekkel és gurukkal. Mindegy én haladok a saját szám íze szerint. Bruttó 30 percet vagyok hajlandó bármire is szánni a konyhában, szóval gyors cuccokat várj majd tőlem. Kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz változatos amit készítek. Most, hogy magamra helyeztem a nyomást, akkor jöjjön is pölö a mai reggeli. Hát a súlyomat, nem fogom eláruni - ennyire bizalmas infókat nem osztok meg. :) :P

NAPI MENÜ 1.

Nézegettem, hogy mi is legyen a mai reggelim, ami 30-as GI alatt van, ráfér egy kistányérra és  nem mellesleg a fogamra is való. Így a következőt dobtam össze:

REGGELI - 8:00

reggeli_fn_2Pár levél spenót, 5 kisebb fetasajt kocka, 2 Wasa kenyér szelet, retek és paradicsom szeletek vékonyan. Rápakoltam a zöldségeket a Wasa szeletre és mint egy szendvicset, letoltam. Most, hogy nem futok, így belefér a 9 napos alacsony GI-s menü. Ha elindul a futás, úgyis lesz egy felvezető szakasz, tehát sem a tempó, sem a táv nem fog megrogyasztani, menni fog a 9 nap. Amúgy sem kalóriamegvonásról v. koplalásról van szó, csak nagyon megválogatott fogásokról.  Ha elkezdek futni, akkor zabkorpát, zabpelyhet, korpás kekszet fogok még nagyobb mennyiségben fogyasztani reggelenként. Sőt, elő is kéne vennem a házi müzli receptjét, mert akkor cukormentesen, aszalékokkal megszórva tudnék saját gyártású cuccot vinni magammal a hosszabb futásokra. Hú, a MOM parkban milyen kiváló házi müzlit lehet kapni, te jó ég! Ha annak a receptjét megkaparinthatnám..... .  

TÍZÓRAI - 10:30

Koplalni utálok. 10:30-kor jött egy cukormentes, vizes kakaó (szeretem úgy inni mint a kávét...).

EBÉD - 13:00

Párolt brokkoli és karfiol, és bőrétől megfosztott, grillezett kacsamell lesz a fogás.

UZSONNA - 15:30

Sovány túró, egy evőkanál joghurttal összekeverve, stevia és vanília.

VACSORA 18:30-19:00

Olaj nélkül, roston sült gomba, joghurt öntet, zöld saláta, pici feta. Borzasztó milyen alattomosan csúsznak fel a kilók - pedig még a Piros 85-ön is sokkal jobb volt a formám. No, de majd az UTH-n!

Jó futást!  

Györgyi