Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Egy futó és triatlonista története, aki létrehozta a Trigger Point Performance rendszert

Az amatőr sportolók ugyanolyan szenvedéllyel futnak, mint a profik. Ugyanúgy érdekel miket, hogy miként lehetnénk jobbak, eredményesebbek mint a legjobb atlétákat. Ugyanannyira letör ha lesérülünk és emiatt ki kell hagyni az edzéseket. Siratjuk a megszerzett formánkat, és bűntudattal gondolunk vissza az intő mondatokra: a regeneráció is az edzés része! Ma már van arra lehetőség, hogy a sérüléseid kezelését de leginkább megelőzését otthon végezd. A kompressziós, önmasszírozó technikák, az SMR hengerek, hűtött hengerek és nyomólabdák alkalmazása bárki számára megtanulhatóak. Magyarországon a Trigger Point Performance képzésein oktatják az eszközök helyes használatát. Én már elvégeztem a Foam Rolling, azaz szivacshenger profi használatát bemutató képzést. Azóta a bemelegítések és nyújtások során rendszeresen hengerelek. Ezt a módszert és oktatási rendszert fogom most bemutatni több blogposzton keresztül. Ha profi amatőr futó vagy, akkor érdekelni fognak ezek az újdonságok.
 

 

 
A Trigger Point Performance rendszer eszközei. Műanyag -és fémhengerek, nyomólabdák, hűtött hengerek.
 
 

Kapcsolódó cikkek:

 
 
 
ÍGY SZÜLETETT A TRIGGER POINT PERFORMANCE RENDSZER
 
Cassidy Phillips

Cassidy Phillips amatőr futó és ironman triatlonista,  élte a mindennapi pörgős életét. Futott, bringázott, úszott, mint te vagy én. Ezért teljesen lesokkolta őt hír, mikor az egyre elviselhetetlenebb izomfájdalmainak kivizsgálása után az orvosa azt mondta, hogy fibromyalgiában szenved. A betegség eredetét a mai napig nem ismerik pontosan. A rendszeresen visszatérő izomlázszerű fájdalommal, fokozott nyomási érzékenységgel, izommerevséggel járó betegség korlátozza az életteret, rontja az életminőséget, súlyos esetben akár munkaképtelenséget is okoz. Amikor egy sportoló ilyen diagnózissal szembesül, nem könnyű ezt elfogadnia. Cassidy, az addig erőtől kicsattanó amatőr sportoló, hirtelen ott találta magát az orvosi rendelő előterében, a mozgást, a sportos életmódot csak újságok lapjairól ismerő betegek között.Nem nyugodott bele, hogy az igazi gyógyulást nem ígérő protokoll útján tűnjön el a süllyesztőben. Úgy döntött, hogy újra építi önmagát. Mindent az alapoktól kezdett. Tanulmányozta az emberi test biomechanikáját, az anatómiát és  elkezdte alkalmazni a "Myofascial Compression", azaz az izompólya kompressziós masszázs technikát. A saját felépülése során különböző gyakorlatokat és eszközöket alkalmazott. Ma már újra sportol. Különböző masszázsgengereket, masszázsrudakat, nyomólabdákat alkalmazott a terápiája során. Számos masszírozó gyakorlat, és technikai információ az, amit a rendszerén keresztül most átad az amatőr és profi sportolóknak.

 
UGYE TE IS PROFI AMATŐR VAGY?
Szabadidő sportolóként állandóan azon kattog az agyam, hogy a kérdéseimre választ kapjak. Az SMR hengerről és a kompressziós technikákról hallottam már ezt-azt, de zavart, hogy nem láttam egyben az egész rendszert. Edzőként amúgy sem szeretek csak úgy kézbe kapni egy eszközt, és szakbarbár módjára dolgozni vele. Ezért is neveztem be a tanfolyamra, ahol megtanultam az SMR henger profi használatát. Erre a képzésre beülhetnek olyan amatőr sportolók is, akik a technikák otthoni használatát szeretnék megtanulni. A Trigger Point Performance rendszerben megtanulhatod az SMR hengerek masszírozó technikáit, hogy miként alkalmazd a hengert akár erősítő gyakorlatokban is. Edzők és sport - valamint a gyógyászat területén dolgozó szakemberek pedig megtanulhatják az izompólya, kötőszöveti ellazításának professzionális technikáit is a rendszeren belül. Bonyolult? Egy a lényeg: megtanulhatod, hogyan kerüld el legközelebb a talpsérülést, a térdfájdalmat, elbúcsúzhatsz az ólmos lábak érzésétől, és a sérülésektől. Nem kell a következő masszírozásig várni, hogy fellazítas az izomzatod. Ha, jól használod az eszközöket!
 

Ebben a videóban, az engem is oktató, Takács Kinga beszél a Trigger Point Performance képzési rendszerről: Kapcsolódó cikkek: