Spenótos muffin

Spenótos muffin

Egy újabb gyors és egészséges étel receptjét osztom most meg veled. Ezt a spenótos muffint a magasabb fehérje és zsírtartalma miatt ne követlen futás előtt fogyaszd. 

 

Tápérték: 172 kcal, 13,9 g szénhidrát, 6,9 g fehérje, 9,6 g zsír.

Spenótos muffin

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 100 g bébispenót
  • 75 g feta sajt
  • 100 g cheddar
  • 250 g liszt (fele teljes kiőrlésű, fele sima búzaliszt)
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tojás
  • 250 g víz
  • 60 ml olívaolaj
  • só, zöldfűszerek és frissen tört fekete bors
  • 2 paradicsom

Ezt is készítsd el! Sütőtökös smoothie

A sütőt 180 fokra melegítsük elő, a muffinsütő formát béleljük ki papírkapszlikkal. A cheddar sajtot reszeljük le, a fetát törjük össze villával. A lisztet, sajtot, zöld fűszereket, sütőport és sót alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Egy másik tálban keverjük össze habverővel a vizet, a tojásokat és az olívaolajt, adjuk hozzá a spenótot. Ezt követően keverjük össze a két tál tartalmát, majd merjük a muffinformákba. A paradicsomokat vágjuk 12 vékony szeletre, tegyük papírtörlőre és a tetejére is tegyünk egy papírtörlőt, hogy jól felszívja róla a nedvességet. A paradicsom szeletekkel díszítsük a muffinok tetejét. Süssük 25-30 percig, amíg a tetejük elkezd barnulni.

Köszönjük!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Marton-Mlecsenkov Éva
Észrevétlenül lett az életünk része a futás

Úgy is meg lehet szerettetni a gyerekekkel a futást, hogy nem erőltetjük. Egyszer csak ott állnak előttünk a kölkök, és maguk kérik, hogy fussunk egyet együtt.

Motiválj másokat te is!

Írd meg, hogyan kezdtél el futni, küldj versenybeszámolót!