Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Spenótos muffin

Ha nincs időd órákig a konyhában sütni-főzni, de közben finomat, egészségeset és kiadósat szeretnél készíteni, akkor ez a spenótos muffin tetszeni fog.

Egy újabb gyors és egészséges étel receptjét osztom most meg veled. Ezt a spenótos muffint a magasabb fehérje és zsírtartalma miatt ne követlen futás előtt fogyaszd. 

Spenótos muffin

Hozzávalók (12 darabhoz):

100 g bébispenót

75 g feta sajt

100 g cheddar

250 g liszt (fele teljes kiőrlésű, fele sima búzaliszt)

2 tk sütőpor

2 tojás

250 g víz

60 ml olívaolaj

só, zöldfűszerek és frissen tört fekete bors

2 paradicsom

Ezt is készítsd el! Sütőtökös smoothie

Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítsük elő, a muffinsütő formát béleljük ki papírkapszlikkal. A cheddar sajtot reszeljük le, a fetát törjük össze villával. A lisztet, sajtot, zöld fűszereket, sütőport és sót alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Egy másik tálban keverjük össze habverővel a vizet, a tojásokat és az olívaolajt, adjuk hozzá a spenótot. Ezt követően keverjük össze a két tál tartalmát, majd merjük a muffinformákba. A paradicsomokat vágjuk 12 vékony szeletre, tegyük papírtörlőre és a tetejére is tegyünk egy papírtörlőt, hogy jól felszívja róla a nedvességet. A paradicsom szeletekkel díszítsük a muffinok tetejét. Süssük 25-30 percig, amíg a tetejük elkezd barnulni.

Tápérték adatok

Energia: 172 kcal Szénhidrát: 13,9 g

Fehérje: 6,9 g Zsír: 9,6 g