Áfonyás házi müzliszelet

Áfonyás házi müzliszelet

Házi müzlit készíteni népszerű és rém egyszerű dolog. A müzliszelet egy igazán univerzális fogás, mert futás előtt, alatt és után is kiváló! Ha futáshoz viszed, akkor tekerd be fóliába, és úgy tedd be a zsákodba. Ha gyermekeid vannak, tuti, hogy ezt szeretni fogják, főleg ha együt készítitek.

Hozzávalók: 

egy csomag mogyoró

fél csomag mandula

25dkg rozs vagy zabpehely

aszalt barack

mazsola

vörösáfonya

4-5 evőkanál méz

Kezdő lépésként kell egy csomag mogyoró, fél csomag mandula összevágva, összekeverve 25 dkg rozs vagy zabpehellyel. Ezt beöntjük egy serpenyőbe, és így á la natur összepirítjuk egy kicsit. Mikor már illatosodik, mehet rá az aprított aszalt barack, mazsola, vörösáfonya. Végül nyakon öntjük 4-5 evőkanál mézzel. Aztán ezt az egész kulimászt egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és mehet 15-20 percre a sütőbe. Kb 25 szelet lesz belőle, Szerintem futásnál kiváló frissítő.