Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Áfonyás házi müzliszelet

Müzli szeletet fogyaszthatsz verseny és edzés előtt, alatt és után is. Sokféle verziója közül, most az áfonyás müzli elkészítését mutatjuk meg. Elronthatatlan.

Házi müzlit készíteni népszerű és rém egyszerű dolog. A müzliszelet egy igazán univerzális fogás, mert futás előtt, alatt és után is kiváló! Ha futáshoz viszed, akkor tekerd be fóliába, és úgy tedd be a zsákodba. Ha gyermekeid vannak, tuti, hogy ezt szeretni fogják, főleg ha együt készítitek.

Hozzávalók: 

egy csomag mogyoró

fél csomag mandula

25dkg rozs vagy zabpehely

aszalt barack

mazsola

vörösáfonya

4-5 evőkanál méz

Kezdő lépésként kell egy csomag mogyoró, fél csomag mandula összevágva, összekeverve 25 dkg rozs vagy zabpehellyel. Ezt beöntjük egy serpenyőbe, és így á la natur összepirítjuk egy kicsit. Mikor már illatosodik, mehet rá az aprított aszalt barack, mazsola, vörösáfonya. Végül nyakon öntjük 4-5 evőkanál mézzel. Aztán ezt az egész kulimászt egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és mehet 15-20 percre a sütőbe. Kb 25 szelet lesz belőle, Szerintem futásnál kiváló frissítő.