Mindent a futásról nőknek Blog
Írj nekünk

A futás az csak futás

Megint nem megyek tovább, és Anna Frostról írok. So much more than just a runner! Sokkal több mint futó - írja magáról az a nő, aki tavaly pályacsúcsot futott a Transvulcania ultramaratonon (73,3km, szintemelkedés 8525m+), és még számos ul

Megint nem megyek tovább, és Anna Frostról írok. So much more than just a runner! Sokkal több mint futó - írja magáról az a nő, aki tavaly pályacsúcsot futott a Transvulcania ultramaratonon (73,3km, szintemelkedés 8525m+), és még számos ultraterep versenyen indult és győzött.

Aztán beszélgetek hétköznapi futónőkkel, akik szintén azt mondják, hogy egyszerűen nem megy. Nem megy, hogy van a napi 8+ órás munka, a család és egyebek, nem megy a több és gyorsabb kilométer. Futni mind fut, a környezetük csodálja őket, belevaló csajok, belül mégis elégedetlenek, mert már az előző évben sem jött össze és idén sem - amire vágynának a futásban. Nem sikerül elérni azokat a célokat, amit más megcsinált, amiről azt gondolják, hogy ők is meg tudnák csinálni, dehát ott van az a sok minden más. Ilyenkor nagyon jól jön, amikor egy Anna Frost annyit mond: "A futás az csak futás, annyi szép dolog van még a világban, amit fel lehet fedezni, amihez nem kell a verseny".

[blog_extra_tipp kep="/wp-content/uploads/2015/03/fearles-frosty_futasrol_noknek.jgp" cim="Tudtad?" leiras="A SISUGirl kampány keretében, született egy kedves motivációs mesekönyv Anna Frostról. Története megmutatja a kislányoknak, hogy kellő önbizalommal egy nő is elérhet bármit az életben. "] Annának is ki kellett hagyni egy hosszabb időszakot a versenyzésből sérülések miatt. Összeomlott, hisz a versenyekkel töltött hosszú évek alatt észre sem vette, hogy egész lényét már csak a futás határozta meg. Hosszas munka eredménye, hogy ma már tudja ki Anna Frost, ha éppen nem fut.  Ebben az időszakban fogalmazta meg azt is, hogy "a futás, az csak futás".  "Ha úgy érzed, hogy szomorú vagy a futás miatt, akkor ne a futással foglalkozz, hanem nézz magadba, mert ott kell keresned az okokat. Ha bajod van a futással, akkor valójában önmagaddal van problémád. Szeretned kell önmagad, mert ez vagy Te" - ezt tanultam ebben az időben, meséli Anna. Amatőr futóként biztosan veszélyes, ha a futásra építed az életed, ha csak a futás adja meg az identitásod alapját, ha az a családpótló, ha a futással kenegeted a lelki sebeket. Én kiteszem Anna mondatát a dolgozószobám falára, de legalábbis fejben tartom: A FUTÁS AZ CSAK FUTÁS! - hogy ezt sose felejtsem el! Anna őszinte vallomását ebben a videóban nézheted meg:

 
 
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=UT2BPCmJDkk#t=35[/embed]
Jó futást! Györgyi